بزرگداشت سازی با چند سیم محدود با قدرت یک سمفونی
بیشتر عارفان ابتدا در اجتماع زندگی میکردند و سپس از آن کناره میگرفتند، اما استاد الهی ( ۱۲۷۵- ۱۳۵۳)، فیلسوف و موسیقیدان برجسته، خلاف این راه حرکت کرد. او دوران کودکی خود را در عزلت سپری کرد و همزمان مهارت خود در نواختن تنبور را در کنار تنبورنوازانی همچون پدرش کامل کرد. سپس، چند سال پس از درگذشت پدر، به تهران آمد و بعدها به حرفۀ قضاوت پرداخت و در پایهگذاری سیستم جدید قانونگذاری ایران نقشی موثر داشت.
تنبور، سازی است که قدمتش به ۵۰۰۰ هزار سال میرسد و به اَشکال متعددی وجود داشته است. این ساز از قرن هفتم هجری در جمعهای اهل حق نواخته میشد و مقدس به شمار میآمد. استاد الهی با ابداعات پُرشمار خود در تنبور، آن را احیا نمود.
موسیقی استاد الهی به طور خارقالعادهای مدرن و بی قاعده و در عین حال زیبا و منسجم است و از ساختاری چنان پیچیده و پولیفونیک برخوردار است که گویی سازهای متعددی همزمان در حال نواختن میباشند.
در حال حاضر، دستاوردهای استاد الهی به صورت نمایشگاهی با نام « تنبور ساز مقدس، هنر استاد الهی» در موزۀ متروپلیتن ارائه شده است و در تاریخ ۱۵ شهریور نیز برنامهای در بزرگداشت موسیقی استاد الهی در موزۀ متروپلیتن برگزار شد.
استاد الهی به حرفۀ قضاوت اشتغال داشت و جز در جمعهای معنوی و خانوادگی از نواختن در محافل عمومی یا رادیو خودداری میکرد. تنبور علیرغم سابقۀ هزار سالهاش، به جز در این محافل کوچک شهری و جمعهای معنوی در مناطق روستایی، سازی ناشناخته بود.
استاد الهی با ابداع مضراب یگانۀ خود توانایی این ساز را به سازی کوبهای و ملودیک افزایش داد. نوای تنبور او « مشابه طبل با نت میباشد.»
در موزه متروپلیتن، بعضی از سازهای متعلق به استاد الهی و سازهای دیگر از جمله سازهای بادی و سیمی عتیقه در کنار تعدادی نسخههای دستنویس، یادداشتهای موسیقایی و لباس قضایی استاد به نمایش گذاشته شدهاند. همچنین ملاقهای چوبی میبینیم که نمادی است از تنبور کوچکی که در بچگی برای او درست شده بود تا دستهای کوچکش بتوانند به پردههای ساز برسند.
استاد الهی در یک روستای کُرد در غرب ایران متولد شد، او زیر نظر پدرش حاج نعمتالله که عارف و موسیقیدانی برجسته بود تعلیم یافت. استاد الهی تحت تأثیر موسیقیدانانی که از مناطق مختلف از جمله پاکستان، هند، ترکیه و آسیای مرکزی به دیدار پدر میآمدند قرار گرفت و تکنیک زیبای آنها را جذب کرد و سپس آن را به روش خود بیان کرد به طوری که در سن ۹ سالگی استاد این ساز محسوب میشد.
نوآوریهای استاد الهی روی ساز تنبور شامل گسترش تکنیک استفاده از ۵ انگشت هر دست به جای ۴ انگشت به همراه حرکت چرخشی انگشتان دست راست است. او با اضافه کردن سیم سومی به تنبور، به آن قابلیت ایجاد ضربهای آکوستیک را داد. نوآوری های او توأم با بدیههسازیهایش باعث ایجاد اصواتی با بافت و پلیفونی غنیتری شده است.
استاد الهی، در دوران زندگانیاش رپرتواری از ۷۵ سبک و ۱۰۰ ملودی و ذکر را ایجاد کرد که زیربنای بدیههسازیهایش بودند.
موزۀ متروپلیتن همزمان با دوران نمایشگاه، یک دفترچۀ سی دی از موسیقی استاد الهی را منتشر کرده است که متعلق به سالهای دهۀ شصت و هفتاد میباشد، یعنی زمانی که استاد در جمع خصوصی مینواخته است.
کِنت مور مدیر بخش موسیقی موزه میگوید: «موسیقی در واقع برای مدیتیشن و ارتباط با متعالی است.» « از جنبۀ موسیقی شناسی، برای تطبیق دادن خود با موسیقی زمان لازم است، هر چه بیشتر به موسیقی گوش میدهم، بهتر متوجه تغییرات ظریف آن از جمله ریتم و آهنگ و جنبههای ظریفتر آن حتی طنین آن میشوم.»
برای تصویر کامل روی عکس کلیک نمایید.
دست تهیه کنندگان درد نکند .که ما را هم از این رویداد تاریخی بهره مند کردید.با تشکر
با سلام
مرسی از متیس عزیز…
دفترچه سی دی برای خرید داخل ایران موجود شده یانه؟
حقیقتا بجز معجزه نمیتوان نامى بر برگزارى چنین نمایشگاهى نهاد . کوچکتر از ان هستم که بخواهم نظرى دراین مورد بدهم فقط متشکرم که سعادت باز دید انرا داشتم .
باسلام وتشکر از این مقاله زیبا
باید گفت که تا بحال نظیرش رو نشنیده بودم
وواقعا أوائل فکر میکردم که چند ساز باهم در حال
نواختن هست . بقول یهودى منوهین واقعا دینامیک معنوى
این ضرب ها ومن اینو تجربه کردم با چشمان بسته
وتمرکز به این موسیقى گوش کردم وچیزى رو احساس
کردم که البته به زبان گفتنش سخته ولى واقعا دست
نوازش بود با مهربونى فوق تصور وبأور نکردنى
با عرض سلام وتشکر از این مقاله و مشارکت عکس های نمایشگا موزه متروپولیتن.
با تشکر از متیس که ما را در روند نمایشگاه قرار داده است .مدتهاست که قبل ازخواب به موسیقی استاد گوش می کنم وبا رازونیاز به خواب می روم .اما تصمیم گرفتم برای درک بهنر موسیقی استاد کتاب روح نغمات را عمیق تر بخوانم هرچند کسی توان درک واقعی موسیقی استاد را نداردولی بایدتلاشمان را بکنیم تا شاید ذره ای از این اقیانوس را بفهمبم . ممنون از قرار دادن عکس های نمایشگاه.
خارق العاده و بی نظیر
خشک سیمی خشک چوبی خشک پوست
این صداازکیست میاید زدوست
خداوند توفیق دهد که رهرو نیک تعلیماتش باشیم……. انشالله
هزاران بار شکر خداوند بزرگ را که فرصت شنیدن موسیقی استاد را به من داد.گوش کردن به موسیقی استاد الهی حالت درونی من را چنان تغییر مطلوبی می دهد که هر روز به آن علاقه مند تر می شوم و احساس آرامش بیشتری می کنم و امیدم به خداوند بیشتر می شود.با تشکر از همه کسانی که موقعیت فراهم کردن نمایشگاه را برای عموم فراهم کردند. برگزاری این نمایشگاه
انگیزه قوی برای من شد با دقت بیشتری به موسیقی استاد الهی گوش کنم.
سلام خدمت شما
از دوستانی که از این نمایشگاه دیدن کردند خواهش میکنم اگر مایل هستند، احساس و تجربه خودشونو برای ما هم بنویسند.ممنون
با سلام و تشکر فراوان از متیس عزیز.
از تنبور إسناد جه میتوانیم بگوییم:
بأید روزی یک cd إستاد را گوش بدهم تا بتوانم به زندگی و
حیات آدامه دهم. من با موسیقی إستاد زندگی میکنم. گریه میکنم. میرقصم. ومیخندم
و انرژ ی زندگی وادامه. حیات. میابم……..همین و بس
درود و سلام به متیس عزیز وممنون از این مقاله زیبا
واقعآ بی نظیر است.
وتشکر ویژه از همه عزیزانی که برای برگزاری نمایشگاه زحمت
کشیدند.
با سلام و تشکر از متیس عزیز،
همیشه این ابداع شگرف در چنین سازی که در ابتدا (زمانی که فقط دو سیم داشت) ساده به نظر میرسید ولی همواره یاور مشتاقان موسیقی اصیل معنوی به شمار میرفت مورد توجه حقیر بود. و میبینیم که با این تکامل حساب شده به دست استاد الهی به چنینن وسیله فوق العاده ای مبدل گردید.
اثر موسیقی استاد برگیاهان نیز محسوس است تا چه رسد به ما انسانها.با تشکر فراو ان از زحمات متیس در آرائه مطالب مفید و مؤثر.
با سلام و تشکر از یکتا ازاین همه نعمت و تشکر از متیس و همکاران که بما امکان آشنایی و
آگاهی را می دهند . مخصوصا سی دی حضور را که شنیدم نمیتوانم توصیف کنم چه حالی شدم . واقعا متشکرم .
با سلام و تشکر چطور میتونم سی دی حضور رو بشنوم . ممنون از راهنمایتون
شکر که چنین نعمت عظیمی در اختیارمان گذاشته اند فقط با یاری محبوبمان است که می شود از این نعمات بیشترین استفاده را کرد….)
ناله تنبور و بعضی سازها اندکی ماند به ان آوازها
ضمن درودِ فراوان خدمت شما همراهانِ عزیز و تمامی دست اندر کاران محترمِ متیس بلاگ، بدیهی است که تنبور استاد ضمن آرام بخش بودن برای روح ، موجب تشدید و عمیق تر شدن حضور قلب هم میشود، … به هنگام دعا، شنیدن این نوای آسمانی، حضور قلب و تمرکزِ والایش را به همراه دارد…..
طبق فرمایش استاد:
“ناله تنبور و بعضی سازها-اندکی ماند به آن آوازها، خشک سیمی خشک چوبی خشک پوست-این صدا از کیست، می آید از دوست” اگر گوش دل باز شود از این سازها اسراری میشنود که به اهل ظاهر پنهان است.
با سلام
چند روز پیش چنان مکدر و غمگین بودم که اصلا نمی توانستم جلوی بغضم را بگیرم. دلیلش مادی بود. دلم چندان گرفته بود که به تلنگری بغضم ترکید و در خیابان به گریه افتادم. به هیچ طریقی نمی توانستم خود را آرام کنم. ناگهان صدایی انگار به من گفت چرا موسیقی استاد را گوش نمی دهی. فورا آی پادم را در گوش گداشتم و به شنیدن نوای ساز استاد پرداختم. دقیقه ای نگذشته بود انگار دستی آمد غبار از شیشه غبار آلود دلم زدود و انرژی حیاتی را به من برگرداند و کدورت خاطرم را از بین برد. آن لحظه احساس کردم معجزه ای در درون من رخ داد. مگر معجزه جز این است؟
Man modati bod docharh afsordegi Shodeh bodam ke ba gosh kardan be pakijeh mozik ostad elahi Tavanestam ba in bimari mogabeleh konam Va. Hamish shokr Gozar hastam.
با سلام به متیس عزیز
هزار بار شکر از چنین نعمتى، چنین زمانى و چنین جسم – محیطى که به من امکان شنیدن موسیقى بى نظیر استاد الهى و صداى پر از محبت أیشان رو میده. تاثیر موسیقى أیشان بر دل و جان و نواى او در عین سادگیش و به خاطر سادگیش به حدى زیاده که در هر زمینه اى میشه ازش سود برد. تسکین درد ها، شادى، غم، دلتنگى، تمرکز و توجه .
بى نهایت ممنونم از ایشان و از شما که این نعمت عزیز رو بى ریا در اختیار ما میگذارید.
گغتار ٢٠٧۴اثارالحق جلد١
به هر کس،به هراندازه ای که میتو أنست بفهمدگفته ام ،اما انچه در دلم هست هنوز به کسی نگفته ام .
با خود می اندیشم ، موسیقی استاد سرشار است از ان نگفته ها.اگرچه در انجام گفته های او هم ،من نا توان هستم ولنگ می زنم .اما موسیقی او عوالمی را در إنسان زنده میکند که عطش حقیقت جویی را هر دم بیشتر و بیشتر میکند.حال آدم را دگرگون میکند ،از اینجا به جایی می برد که تا پیش از این در إنجاها نبوده است.ما که خود را به ضرب اهنگ دست او سپردیم تا او مارا ببرد به هر کجا که او میداندو همو میخواهد.
متیس عزیز سلام ، دست همه عزیزانی که برای برگزاری نمایشگاه زحمت کشیدند و می کشند درد نکند، ضمنآ از ارائه ی این مقاله ی زیبا خیلی ممنون . موسیقی استاد برای من دروازه ای برای ورود به اقیانوس الهی است، شیرین ترین و ظریف ترین نغماتی که در زندگی زمینی روح می تواند تجربه کند و اثر درمانی و قدرت و اموزش ….. بگیرد
امیدوارم که توفیق داشته باشیم قدر این گوهـر یکدانه را بدانیم
با سپاس فراوان از زحمات شما.
درک این ” شاهکار هنری ، عرفانی و معنوی ” برای جهانیان شاید نیاز به سالها و چه بسا قرن ها تحقیق و تعالی دارد.
جایی که بتابد آفتاب ز اوج عز – سرگشتگیست مصلحت ذره ی هوا
با عرض سلام و سپاسگزاری فراوان از متیس عزیز برای این مقاله زیبا و عکس های فوق العاده زیبا .خودم را در آن موزه تجسم کردم و از زحمات بی نظیر شما سپاسگزارم .
با سلام و تشکر
او خود میفرماید:موسیقی خواص بی شماری دارد که
بشر به بسیاری از آنها پی نبرده است.
من نوعی که هنوز در مرحله بشری هستم مطمینا” از موسیقی استاد چیزی نمیفهمم اما تجربه به من ثابت کرده وقتی به موسیقی او(تنبور استاد) گوش میدهم در راه معنویت ثابت قدم تر هستم.
با تشکر از متیس عزیز
موسیقی استاد روى کودکان نیز تأثیر بسرای دارد
fبا سلام: از متن > موزۀ متروپلیتن همزمان با دوران نمایشگاه، یک دفترچۀ سی دی از موسیقی استاد الهی را منتشر کرده است. >> چند گفتار از این دفترچه::
An Appropriate Melody for Every Time and Place
آ ح ۲ ص ۳۵۹: در موسیقی عمده و اساس ضرب است. حتی یک ثانیه هم نباید از ضرب بیفتد و در ضرب کم و بیش پیدا شود. موسیقی ایرانی به آن قواعد علمی توجه نداشته بلکه رفته است روی پایه روحی. روح را در نظر داشتهاند که چه آهنگی می خواسنه و با چه آهنگی به نشاط می آمده، آن را به وجود آوردهاند. مثلاً آهنگی که حزن دارد فقط برای موقع غم مفید نیست بلکه همان گریه که دست می دهد، بعد تسکین پیدا میکند و به او نشاطی دست میدهد. موسیقی ایرانی روی عوالم روحی است و هر موقع که روح حالتی طلب کرده آهنگی به وجود آمده است. مثلاً آهنگهایی که نصف شب به بعد باید زده شود اگر در ظهر زده شود اثر ندارد و بالعکس. برای هرکدام زمان و مکان معین و حال معین و جلسه معین لازم است. در قدیم، مخصوصاً در قسمت تنبور که خیلی قدیمی تر از تار و سه تار است، هر آهنگ وقت خاصی داشته. مثلاً سحری برای سحر، یا آهنگهایی است برای موقع طلوع آفتاب یا موقع ظهر و غیره
*******************************************************************
The Necessity of Antipodal States
آح ۲ ص ۳۶۰: اگر موسیقی رفت روی پایه اقتضای روح، هم کیفیت ظاهرش جالب میشود هم کیفیت باطنش، والا آن هم میشود یک رشته صنعت مثل رشتههای دیگر. آهنگهای ایرانی مخصوصاً آهنگهای باستانی همیشه توأم است: یک شور دنبالش یک ملایمت، یک شادی دنبالش یک حزن و غیره. حالات متضاد لازمه روح است. در شیمی و فیزیک هم تا جنبه منفی و مثبت نباشد اثر نمیکند. آهنگ » سحری« روح را میخواهد به پرواز در آورد، اولش چه هیجانی دارد سپس با یک لحن، به فاصله نیم پرده بالاتر که میگیرد حالت حزن میگیرد. سکوتش هم بهموقع باید باشد. یک جا مثل چهچه بلبل میشود بعد بر میگردد به آهنگ نخستین. این، یکی از قواعد موسیقی است که آهنگ باید برگردد به حالت اولش. سپس میرود روی آهنگ حزن، سپس ضربی حزن، باز میرود روی آهنگ اولی. برای هر چیزی یک هیجان جدیدی باید بیاورد. سپس نرم میشود. بعد تند و قوی میشود. آهنگ صد جور میگردد ولی دومرتبه بر میگردد به حالت اولش
***********************************************************************************************************
Hearing the True Sounds of Music
برگزیده گ ۲۲۶: موسیقی دو جتبه دارد: علمی و معنوی
جنبه علمی موسیقی، جز علوم مستظرفه است مانند نقاشی، شعر، نویسندگی و غیره. این علوم ذوق خاصی میخواهد. از نظر علمی، موسیقی علم محترم و خوبی است. جنبه معنوی موسیقی و ارتباط با روح هر کس به علوم مستظرفه علاقمند شود علامت این است که دارای روح ظریف و لطیفی است. کسی که علاقه به این علوم دارد وقتی وارد عرفان شود مثل کسی است که با هواپیما مسافرت کند و کسی که علاقه به این علوم نداشته باشد مثل این است که پیاده حرکت کند.
از موسیقی نباید فقط استفاده ی علمی کرد و تنها جنبه علمی آن را در نظر داشت، بلکه باید آن صداهای واقعی موسیقی را شنید. موسیقی را باید وسیله ی ارتباط معنوی قرار داد نه هدف اصلی. در تمام محافل عرفا از موسیقی استفاده میشود. در بعضی کتابها مذهبی هم گفته شده که وقتی آدم خلق شد روح به واسطه ی موسیقی به دخول در جسد آدم وادار شد و به همین جهت آدمیزاد به موسیقی علاقه دارد.
موسیقی را برای کیفیت معنوی باید استعمال کرد نه برای کیفیت مجازی و عیش و عشرت. بارها خودم به واسطه ی غرق شدن در صدای موسیقی مشکلات مهمه را که مشغولش بودم حل کردهام
با سلام: از متن > موزۀ متروپلیتن همزمان با دوران نمایشگاه، یک دفترچۀ سی دی از موسیقی استاد الهی را منتشر کرده است. >> گفتاری از این دفترچه::
An Extraordinary Effect on Everything
برگزیده گ ۱۷۲: موسیقی اثر عجیبی در همه چیز دارد حتی جمادات و نباتات کسانی که دقیق هستند میتوانند این موضوع را درک کنند. مثلاً دو گل را در یک جا پرورش دهند، به یکی نوای موسیقی برسانند؛ حتی اگر خوب هم مواظبت نکنند، باز از دیگری که از موسیقی محروم بوده، بیش تر رشد می کند و طراوت دیگری دارد
برگزیده گ ۱۸۶: زمانی، برایم کبکی آورده بودند. این کبک عاشق صدای تنبور شده بود. وقتی تنبور دست میگرفتم بغلم مینشست و کمی بعد مست میشد و صداهای خوش سر میداد و دست مرا چنگ میگرفت و نوک میزد. خلاصه از مستی کلافه میشد. شبها روی تاقچهی اتاقم میخوابید. یک بار صبح زود موقعی که میخواستم بخوابم آواز خواندنش گرفت، به او تشر زدم ساکت شود. فوراً سرش را پایین انداخت و کسل شد و خاموش گردید. از آن به بعد صبحها که زود بیدار میشد میآمد دم پای من، لحاف را کمی از روی پایم میکشید و جیکی میزد. اگر حرف نمیزدم، بعد از دو سه بار میفهمید که خواب هستم و میرفت. اگر نه… میگفتم بهبه… چه صدای خوبی و…. و او شروع به خواندن میکرد
*******************************************
باعرض سلام. به موسیقی معنوی أستاد بأید بصورت مداوم گوش کرد تا اثر مطلوب گرفته شود مثل غذائ جسم ،تا وقتی غذائ مفید نخورد ،نمیتواند با میکربها مبارزه کند ،روح هم تا غذائ سالم نداشته باشد ،نمیتواند مبارزه کند ،
یک تجربه جالبی که إز گوش کردن تقریبا مداوم موزیک معنوی أستاد الهی کسب کرده ام ،هر قدر گوش میکنم خسته نمی شوم ،و تکراری نمی شود ،حس میکنم روحم مداوم به أین ،اثر خارق ألعاده احتیاج دارد،
با سلام و تشکر فراوان قلبی از متیس عزیز
با خواندن مقاله ونظرات دوستان تصمیم گرفتم من هم بجنبم تا از این دریای بیکران فیض استاد بی نصیب نمانم هر چند از موسیقی چیزی نمی دانم و آن را نمی فهمم اما قطعا روحم از آن استفاده خواهد کرد و دردش تسکین خواهد یافت و طعم خوش دیدار را در جانم زنده خواهد کرد
با سلام،
از Ashraf عزیز از ترجمه و نوشتن این متن سی دی ها بسیار ممنونم چون خیلی ها هنوز موفق به تهیه ی سی دی این موزه ی موسیقی نشده اند و این کار نیک شما ارزش زیادی داره.
ممنون
با تشکر از کسانی که این مقاله و گزارش زیبا ومفید را تهیه کرده اند ای کاش قدر موسیقی استاد الهی را و آثار ایشان را بیشتر بدانیم ، تا در تمامی مراحل زندگی آرام بخش روحمان گردد.
با تشکر إز متیس وبرگزارکنندگان عزیز بسیار زیبا ولذت بخش بود
ﺑﺎ ﺳﻼﻡ و ﺳﭙﺎﺱ ﺑﻲ ﭘﺎﻳﺎﻥ اﺯ ﺯﺣﻤﺎﺗﺘﻮﻥ. ﻣﻦ اﺧﻴﺮا ﺑﻪ اﻳﻦ ﻧﺘﻴﺠﻪ ﺭﺳﻴﺪﻡ ﻛﻪ ﺑﺎ ﮔﻮﺵ ﺩاﺩن ﻣﺪاﻭﻡ ﺑﻪ ﻣﻮﺳﻴﻘﻲ اﺳﺘﺎﺩ, ﺑﻬﺘﺮ ﺗﻮﻧﺴﺘﻢ ﺿﻌﻔﻬﺎﻡ ﺭﻭ ﺑﺸﻨﺎﺳﻢ و ﺭاﺣﺘﺘﺮ ﺑﺎ ﺟﺎﻣﻌﻪ ﻛﻨﺎﺭﺑﻴﺎﻡ و ﻣﺸﻜﻼﺗﻢ ﺭﻭ ﮔﺮﺩﻥ ﺩﻳﮕﺮاﻥ ﻧنداﺯﻡ. اﻣﻴﺪﻭاﺭﻡ ﻛﻪ ﺑﺎ ﺑﻴﺸﺘﺮ ﮔﻮﺵ ﺩاﺩﻥ ﺑﻪ ﻛﻤﻚ تعلیمات اﺳﺘﺎﺩ ﺑﺘﻮﻧﻢ ﺿﻌﻔﻬﺎﻡ ﺭﻭ اﺻﻼﺡ ﻛﻨﻢ. اﮔﺮ ﺩﻭﺳﺘﺎﻥ ﺗﺠﺮﺑﻪ اﻱ ﺩاﺭﻥ ﺧﻮاﻫﺸﺎ ﺭاﻫﻨﻤﺎﻳﻲ ﺑﻔﺮﻣﺎﻳﻴﺪ. ﺑﺎ ﺗﺸﻜﺮ
دیدار از نمایشگاه احساس خاصی بود از لحظه ورود یک خلوت خاص و… هر روز من را به ان طرف می کشاند بعد از دیدار به قسمت های دیگر موزه می رفتم ولی حواس و قلبم در جای دیگر بود .شنیدن موسیقی استاد و تماشای دو ویدیو ایشان عالم دیگری داشت ومرا از این هیاهوی زندگی مادی کاملا جدا می ساخت و محلی امن برای خلوت و گفتگوی درونی بود .
با سلام،
من کلا از صبح زود بیدار شدن بدم میاد و این کسالتم رو با گوش دادن موسیقی شاد و رادیو تا حدودی برطرف میکردم. مدتی اینتر نت خونمون مشکل پیدا کرد و من خیلی اتفاقی سی دی استاد الهی رو گوش کردم. در ابتدا این موسیقی من رو خیلی محسوس به فکر و ذکر هدایت کرد به طوریکه در حینیکه برای رفتن سر کارم حاضر میشدم، فکر و ذکر میکردم. از این ایده خوشم اومد و این کارو تکرار کردم. انگار کسالت صبح به تمرکز و بیدار باش خاص و خوشایندی تبدیل میشد…
مدتی که این کارو میکنم حس خوبی دارم. روزم نه تنها با شادابی بیشتری شروع میشه، بلکه حساس تر هستم. البته حساسیت مثبت. مثلا درطول روز در کارهام بیشتر تمر کز حواس دارم. این تمرکز در فکر و ذکر هم منعکس میشه. ذکر های استاد هر کدام خاصیت و کیفیت خاصی به لحظه هام میدهند و ارتباط من رو با یکتا و با خودم و محیط اطرافم، با خانوادم بیشتر و بیدار تر میکنند. کیفیت خاصی داره…
چی بگم خیلی عالیه
با تشکر از زحمات شما برای درج این مقاله ی پر بار،
من با موسیقی استاد الهی پس از چاپ سی دی هایی از این در گهر بار آشنا شدم وپس از آن تقریبا به طور مستمر به این نوای آسمانی گوش داده ام و از اثرات آن که قابل توصیف نیست بهره برده ام ، اما به عنوان مادر و همسر وظیفه خود دانسته که خانواد ه ام را از این اثر بی بهره نگذارم
به همین دلیل هرروز صبح ها زودتر از اعضا خانواده از خواب بیدار شده و موسیقی استاد الهی را پخش نموده ،روز و فعالیت های روزانه خود را با این موسیقی دلنواز آغاز می نماییم و اثری را که بر زندگی خانوادگی ام داشته آرامش و تفاهم خانوادگی ، رفع سریع ناراحتی و مشکلات در صورت بروز آن ، موفقیت در امور مادی و درسی ، توجه بیشتر به سلوک عملی و …….می باشد . دیگر اثرات این موسیقی الهی را می توان از طریق گوش کردن فعالانه به پکیج های چاپ شده تحت عنوان ” موزیک برای ذهن ۱ و ۲ ” کسب کرد ، به عنوان تجربه خالی از لطف نیست که بیان کنم “موزیک برای ذهن ۱″ را به کرات برای فرزندانم مورد ااستفاده قرار داده ام و موفقیت تحصیلی آن ها را گذشته از تلاش ظاهری مرهون این پکیج که آمیخته ای از موسیقی استاد الهی و صدای طبیعت است می دانم.پس از چاپ ” موزیک برای ذهن ۲″ نوع استفاده راحت تر شده و بدون گوشی می توان از اثرات آن بهرمند شد به گونه ای که فرزندانم با شروع درس خواندن به خصوص در فصل امتحانات ، از سی دی ” تمرکز ” این پکیج ویا مستقیما از سی دی های خود استاد استفاده می نمایند و معتقدند که با این عمل برکت در وقت و قدرت فهم و یا دگیری آن ها افزایش یافته و موفق تر می باشند .
ما این تاثیرات مفید و سودمند را در این دنیای پر آشوب زندگی ماشینی مرهون موسیقی استاد الهی و کسانی هستیم که با استفاده از این موسیقی امکان استفاده بهتر را در اختیار ما قرار می دهند.
اگر چه هیچ جمله و کلمه و لفظی قادر به قدر دانی نیست اما از صمیم قلب آرزوی موفقیت برای تمامی کسانی داریم که در این راستا تلاش می نمایند.
با تشکر از شما
با سلام به همه دوستان و متیس عزیز.
چند سال پیش که سعی میکردم محیطهای معنوی بیشتر و بهتری برای خودم ایجاد کنم در خانه،محل کار ،با بستگان و دوستان و میهمانیها،اینها باعث عشق و علاقه بیشترم به تعلیمات استاد در زندگی شدو
این علاقه مرا به سمت موسیقی استاد کشید،شبها وقت خواب ضبط را روشن میکردم و گوشی را در گوشم میگذاشتم و آنقدر گوش میدادم تا خوابم میبرد،بعد از حدود ۱۰ روز احساس کردم وقتی سی دی تمام میشود چیزی کم دارم از خواب بیدار میشدم و دوباره ضبط را روشن میکردم دوباره و دوباره ….یک کشش عجیبی مرا
به سمت موسیقی استاد میکشد، کم کم این کشش قوی و قویتر میشد تا حدی که کوچکترین وقتی که گیر میاوردم به سوی موسیقی او میرفتم ،کم کم داشت در تمام وجودم رخنه میکرد طوری که ….
در رفتارها و گفتارهایم بسیار تاثیر گذاشته بود،تمام درستها و نادرستها را به من گوشزد میکرد،بعد از گوش کردن مکرر یک روز که طبق معمول هر روز ،موسیقی را گوش میکردم،………. احساس کردم روحم با موسیقی استاد میرقصید،میدوید،میگریست،حظ میکرد بعد از آن روزها و شبها علاقه ام
به موسیقی استاد بیشتر و بیشتر شد و اثر موسیقی استاد
آنقدر قوی بود که در وجودم جا گرفته و هر لحظه با من بود حتی در محل کار م،در قدم زدن ،کنار بستگانم،گاهی نیمه شب بدون اینکه
موسیقی روشن باشد صدای موسیقی استاد به گوشم میامد و بیدار میشدم ….و این به من انگیزه میداد که گفتار و رفتار و کردار و حرکاتم را بیشتر با رضایت «او »تطبیق دهم.
با سلام به دوستان من یک سوال از شما خوبان کردم ولی متاسفانه جوابی نگرفتم که سی دی حضور یا موزیک برای ذهن رو از کجا میتوان تهیه کرد؟ آیا سایت خاصی هست یا فروشگاهی هست ؟ ……. با تشکر
** موسیقی با روح ارتباط دارد و روح با خدا.
**آنجا که کلام باز می ماند، موسیقی آغاز می شود .
سلام عرض میکنم و از متیس عزیز و گرامی بابت این مقاله و از دوستان بابت کامنت های اثرگذارشان متشکر و ممنونم
بسیار زیبا و تاثیر گذار …
دست تمام تهیه کنندگان و مسیولین برگزاری درد نکنه که باعث می شوند افراد مستعد و تشنگان موسیقی عرفانی و معنویت اصیل بتوانند با موسیقی و فلسفه استاد الهی آشنا شوند.
N ﻋﺰﻳﺰ ﺑﺎ ﺳﻼﻡ. ﺳﻲ ﺩﻱ ﻫﺎﻱ اﺳﺘﺎﺩ ﺭا ﻣﻴﺘﻮﻧﻴﺪ اﺯwww.karoon.com ﺗﻬﻴﻪ ﻧﻤﺎﻳﻴﺪ. اﻟﺒﺘﻪ اﮔﺮ ﺩﺭ ﺧﺎﺭﺝ ﺯﻧﺪﮔﻲ ﻣﻴﻜﻨﻴﺪ ﻣﻴﺘﻮﻧﻴﺪ اﺯamzon ﺗﻬﻴﻪ ﻛﻨﻴﺪ. ﺑﺎ ﺗﺸﻜﺮ
با سلام با مراجعه به کتاب فروشی های روبروی دانشگاه یا شهر کتاب امیدوارم بتوانید تهیه
نمایید.
با تشکر از صدف عزیز برای عنوان تجربه ی زیبایی که داشتند من با موسیقی استاد انس ندارم بارها گوش داده ام اما انس و علاقه در من ایجاد نشده .خوش به حال کسانی که با موسیقی استاد انس دارند
خیلی ممنونم از Merdy و سوری عزیز لطف کردید
هر جا که سبزه ای هست بدانید که ابی هست .العاقل و یکفیه اشاره
ببخشیدیه سوالی داشتم البته به موضوع است مقاله مربوط نیست اماخوشحال میشم کمکم کنید
درموردقانون قابل وقبول,یه رفرنس میخوام یعنی اصولااین قانون توکدامیک ازکتابهاتوضیح داده شده واینکه اصلااین قانون معنوی روباذکرمنبع توضیح بده ممنون
با سلام به همگی و تشکر …
دوست عزیز جواب سوالتون ،فکر کنم در آثار ۲،گ ۸ در باره قابلو قبول فرمودند.با آرزوی موفقیت.
با سلام و تشکر فراوان.
آیا تهیه و دریافت دفترچه در ایران امکان پذیر است؟
کامنت شمارۀ ۵۳ :
خواندن گفتار ۳۳۵ آثارالحق ج ۱،چاپ پنجم ، در فهم قانون قابل و قبول به من کمک میکند.
با سلام – کامنت ۵۳ > اصل قابل و فبول < برگرفته از ایندپت و متیس بلاگ
اصول علیت، اتصال، عمل اینویوُ و قابل و قبول در هر دو دنیا کاربرد دارند. بدونِ گذر از این اصول، هیچ پدیدهای، نه در جهان مادی و نه در جهانهای معنوی به وقوع نمیپیوندد
* بنابر اصل قابل و قبول، اگر در این دنیا قدمی برای نزدیک شدن به خدا برنداشته باشد، در آن دنیا قابلیت نزدیک شدن به خدا را نخواهد داشت
* اگر در طی زندگیهای محدودی که به این دنیا میآییم و باز میگردیم، قدمِ مثبتی برای تأمینِ زندگیمان در آن دنیا برنداریم و وقت و انرژیمان را صرفِ «پوچیات» و چیزهای گذرا کنیم، بنابر اصلهای علیت و قابل و قبول، زندگیمان در آن دنیا مطلوب نخواهد بود
* کمال، زمانی مُحَقَق میشود که یکتا، عقل سلیمِ انسان را که به بلوغ خود رسیده، به عقلِ الهی تغییرِ ماهیت دهد. آنگاه به کمال میرسد و قابلیت مییابد همچون قطره آب خالصی به اقیانوسِ حقیقت بپیوندد و با حفظ خودآگاهیِ خویش و بر حسب رتبه و ظرفیتش، در یکی از مراتب کمال جاودان گردد. اینکه در گفتار بیان شده «خود خدا نمیشود» اشاره به این مفهوم دارد
* طبق اصل قابل و قبول، تا یک مخلوق صاحب عقل و اختیار، قابلیت پیوستن به مقاماتِ عالیِ معنوی را کسب نکند، یعنی جنسِ روح خود را متجانس با جنسِ روحِ آن مقامات نگرداند، نمیتواند به آنجایی که آنها هستند بپیوندد؛ قبولش نمیکنند. فرضاً او را هم در جای مورد نظرش قرار دهند؛ چون قابلِ قبول نیست خودبهخود رسوب میکند
*اصل قابل و قبول نشاندهندۀ این واقعیت است که انسان صاحب عقل و اختیار تا قابلیت درک عالیمقامات معنوی را در خود پرورش نداده باشد و نور حقیقت و حقایق الهی واقعی موجود در اقیانوس بیانتهای حقیقت را جذب نکند و با بصیرت و هشیاری جنس خود را از جنس ذاتداران نکند، نمیتواند روح خود را همسو با جنس آن مقامات بگرداند و عشق واقعی به حقیقت را در خود تحلیل نماید
* عکس ما همیشه بر روی دیوار مقابل میافتد منتها دیوار قابلیت و استعداد انعکاس آن را ندارد اما اگر آیینهای روی دیوار بگذارند عکس منعکس میشود. پس برای انعکاس عکس باید قابل و قبول وجود داشته باشد
ممنون از اشرف