لحظاتی در تاریخ
ملکجان نعمتی که در روستای جیحونآباد در غرب ایران زندگی میکرد، توانست با بصیرت و خردش نقش و ارزش زنان و دختران روستای زادگاهش را دگرگون کند. او والدین را تشویق میکرد با دخترانشان همانند پسران رفتار کنند و حقوقی مساوی حقوق فرزندان ذکور خود برای آنها قائل شوند. چنین اقداماتی در جامعه مرد سالار میتوانست امنیت او را به مخاطره بیندازد ولی او با پشتگرمی به نیروی ایمان در مقابل مشکلات ایستادگی کرد و با اتکا به قدرت معنوی ژرف درون توانست به باور خویش جامهْ عمل بپوشاند.
در ویدیوی زیر مریل استریپ سیر تاریخی جنبش زنان را که در سال ۱۲۲۶ ش (۱۸۴۸م) در سنکا فالز در امریکا آغاز شد روایت میکند و همزمان به تحولی که در آنسوی جهان در روستایی در غرب ایران با راهنماییهای خردمندانه ملکجان به وقوع پیوست میپردازد. حاصل این تلاشها در سال ۱۳۷۴ شمسی( ۱۹۹۵م)، یعنی دو سال بعد از درگذشت ملکجان ثمر داد و چهل هزار نفر از سراسر دنیا برای شرکت در چهارمین کنفرانس جهانی زنان در شهر پکن جمع شدند. در تاریخچۀ پنجاهسالۀ سازمان ملل متحد، تا آن زمان، هیچ کنفرانسی به آن عظمت و با این تعداد شرکتکننده برگزار نشده بود. در این گرد همایی بزرگ، ۱۸۹کشور به طور متحد، اعلامیههایی را به تصویب رساندند که مدیر اجرایی سازمان ملل متحد در امور زنان، آن را «جامعترین متن مربوط به سیاست کُلی جهانی و برنامۀ اجرایی برای برقراری مساوات و حفظ حقوق زنان و دختران در همه جا» نامید.
در ویدیوی زیر مریل استریپ سیر تاریخی جنبش زنان را که در سال ۱۲۲۶ ش (۱۸۴۸م) در سنکا فالز در امریکا آغاز شد روایت میکند و همزمان به تحولی که در آنسوی جهان در روستایی در غرب ایران با راهنماییهای خردمندانه ملکجان به وقوع پیوست میپردازد. حاصل این تلاشها در سال ۱۳۷۴ شمسی( ۱۹۹۵م)، یعنی دو سال بعد از درگذشت ملکجان ثمر داد و چهل هزار نفر از سراسر دنیا برای شرکت در چهارمین کنفرانس جهانی زنان در شهر پکن جمع شدند. در تاریخچۀ پنجاهسالۀ سازمان ملل متحد، تا آن زمان، هیچ کنفرانسی به آن عظمت و با این تعداد شرکتکننده برگزار نشده بود. در این گرد همایی بزرگ، ۱۸۹کشور به طور متحد، اعلامیههایی را به تصویب رساندند که مدیر اجرایی سازمان ملل متحد در امور زنان، آن را «جامعترین متن مربوط به سیاست کُلی جهانی و برنامۀ اجرایی برای برقراری مساوات و حفظ حقوق زنان و دختران در همه جا» نامید.
برگرفته از کانال Fast Forward-Seneca Women Channel
ضمن عرض سلام و تشکر از متیس عزیز، این پیشآمد های مهم تایید آن چیز هایی است که سالها قبل پیش بینی شده بود و بطور حتم انشاالله وقایع تاثیر گذارتری در پیش است که جهان شاهد آن خواهد بود.
با سلام و تشکر از متیس عزیز بخاطر این مقاله و ویدیوی بسیار زیبا
به نظر من ملک جان نعمتی جزو شخصیت های نادر در طول تاریخ به شمار می اید.
چه کسی می توانست با وجود دردهای جسمانی در چنین محیط متعصبی و با وجود تمام خطراتی که او را تهدید میکرد چنین کارهای برجسته ای از قبیل تساوی حقوق زن و مرد را به ثمر برساند.
پیامد این اعمال برجسته را امروزه در بسیاری از کشورها مشاهده میکنیم.
باز هم سپاس بخاطر این مقاله اموزنده
بسیار زیبا و تاثیر گذار بود. سپاس فراوان بابت ترجمه خوب و روان و هم چنین انتشار ویدیو
با سلام واحترام .
بسیار سپاسگزارم.
ba salam va tashakor frvan az metis aziz bray in maghleh besyar amozandeh .
سالک باید در زندگی از حقش دفاع کند. کوشش کند و جدیت به خرج دهد٫ولیدر انتظار نتیجه نباشد.
—————————
روان سالم همنوعش رادوست دارد.دوست داشتن همنوع یک واحد سلوکی است.
ملک جان نعمتی (گفتارها)
باتشکر و سپاس
ملک جان چون گوهری درخشان درجهان، همچنان مأثر و درخشان خواهد بود.
حضرت شیخ اگربرخوردار از قداست بود، به علت کراماتش نبود، به علت پارسایی و کمال اخلاقی، فروتنی وشهامت وایثارش بود.
با سلام و تشکر از متیس عزبز و دست اندر کاران. درتغییر ذهنیت ملک جان نقش کلیدی داشتن . تغییر ذهنیت دید گاها را تغییر می دهد ملک جان معتقد بود هرکس وظیفه دارد توانایی هاش را برای کمک به دیگران بکار ببرد. اگر ذهنیت فرد را تغییر دهید رفتارش خود به خود تغییر می کند . آن لحظه برای ما همین حالاست.بشتابیم بسوی عمل.
با درود فراوان وسپاس بسیار از انتشار این ویدیوی زیبا و تاثیر گذار .
با عرض سلام و تشکر از این ویدئو
از حضرت شیخ عزیز به خاطر تمام زحماتشان و حقی که به گردنمان دارند نهایت تشکر را دارم.امیدوارم بتوانیم از این لحظهای که در اختیار است به بهترین وجه استفاده کنیم تا وظیفهمان را انجام داده باشیم و عملا قدردانی کرده باشیم.
متشکرم
ملک جان نعمتی را بسیاری ندیده و عده ای هم که دیدند در زمان حیاتش او را نشناختند مگر عده معدودی از بزرگانی که صاحب مقام معنوی بودند. حضرت شیخ ( ملک جان )
مانند یک گیرنده ازمبداء می گرفت و مانند یک فرستنده به جهانیان
عرضه می داشت او تساوی حقوق زن و مرد را اعلام کرد نیکی را در ذهن ها کاشت و فرمود وسیله دفاعی ما نیکی است
با همه صادق بود و همه را به یک چشم نگاه میکرد خدا ترس بود
و با همگان طوری رفتار می کرد که رضایت خدا در ان بود
پرورش فکر یکی از اموزشهای او بود می فرمود باید قلب را درست کنید .
اگر کسی سالیان سال ریاضت بکشد ؛ به اندازه اثر قلبش بر من کار گر نیست
علاوه بر تساوی حقوق زن و مرد و کارهای عام المنفعه پرورش فکر
و نیکی را در ذهن ها کاشت و میفرمود وسیله دفائی ما نیکی است
باید قلب را درست کنیداگر کسی سالیان سال ریاضت بکشد به اندازه
اثر قلبش برمن کار گر نیست
بإسلام و تشکر
مرسی
با سلام به متیس عزیز و کاربران گرامى،
به نظر من در هر دوره اى به انسانها موقعیت هایى براى پیشرفت و رشد و ترقى داده میشود.
هر فردى خودش موظف است از آن نهایت استفاده را به نفع رشد روحى خود و به نفع دیگران ببرد.
در حال حاضر و در عصر ما افرادى برجسته براى تساوى حقوق زن و مرد زحمت کشیده اند و میکشند و این امر روند و تکامل خود را از پیش خواهد برد.
اینکه هر کدام از ما چقدر از چنین نعمتى، چه زن هستیم چه مرد، استفاده ببریم، فقط و فقط به خودمان و درک و میزان تربیت پذیرى ما ن بستگى دارد.
ممنون
با سلام وتشکر به خاطر این مقاله بسیار زیبا و مهم وهمینطور این ویدیو ی با ارزش ممنونم
ممنون از شما بخاطر این مقاله بسیار آموزنده.
با سلام و خسته نباشید خدمت شما عزیزان،
«هر مکتبی، چه ظاهری و چه باطنی، یک نوع ابزار دفاعی دارد؛ ابزار دفاعی ما نیکی کردن به مردم است، حتی اگر مردم ناسزا هم بگویند مهم نیست. ما چیزی غیر از این نداریم. خدا نیکی در اختیارمان گذاشته نباید هم به خاطر مردم بکنیم».این گفتار ملک جان بسیار تاثیر گذار در زندگی برای من بوده. همیشه خدای مهربان را شاکرم و از حضرت شیخ هم سپاسگزارم.
این مقاله باعث شد که به فکر بیافتم که کتاب ملک جان نعمتی را یک بار دیگر مطالعه کنم.
با سلام به متیس محترم برای زحماتی که میکشید
بسیار بسیار از بانو ملک جان نعمتی بعنوان یک مادر اموختم وقتی بخودم نگاه میکنم متوجه میشم که قبل از شناخت تعالیم ایشان هیچ چیز بدرد بخوری در زندگیم بلد نبودم ممنونم از ایشان
ملک جان میفرمایند در کارهایتان همیشه رضایت خدا را در نظر بگیرید
خدایا چنان مرا پرورش بدهید که غیر از تو از چیزی لذت نبرم
با عرض سلام وتشکراز متیس عزیز و کاربران :
درست است که در تشکیل خلقت بنا بر روایات اول مرد خلق شد وبعد زن ، ولی اون خالق یکتا چنان قدرتی در وجود زن نهاد که قدرت باروری و تنازع بقا را در اختیار او نهاد. و وظیفه تعلیم وتربیت ،وپروش ،ونگهداری ، وحفظ نظم وانظباط خانه وووووووووووو را در دستان او نهاد. وبا دادن مهر ومحبت وازخود گذشتی ووووووو درنهاد او اختیار جهان را در دستان و دل پر قدرت او نهاد. ودر کنار او موجودی به نام مرد را قراد تا بتوانند. این تعادل موجودییت را به پیش ببرند.
و حالا این افکار و تربیت (اجتماعی و مذهبی)است که درحق او شده.
پس حا لا با روشن شدن جایگاه واقعی او در جهان همه مردان وزنان باید در انجام این راه با همراهی هم بکوشند.
حضرت شیخ می فرمایند:
حق زن وشوهر در عالم معنا مساوی است باید به هم محبت داشته باشند.
با تشکر .
امیدوارم بتوانیم رهرو واقعی تعالیم ملک جان عزیز باشیم . وبا عمل به تعلیمات انسان ساز آن بزگوار تشکر عملی از ایشان کرده باشیم . انشاالله
باسلام وعرض ادب واحترام خدمت همه ی دست اندرکاران متیس کمال تشکر وقدردانی داریم .و واقعا لحظاتی که حضرت شیخ در روی کره ی خاکی زیستند هرگز درعالم خلقت وجود نداشته ونخواهد داشت
با سلام و احترام خدمت متیس عزیز و دوستان گرامی
از لحاظ احساس و عاطفه یک زن کامل بود، این را از ورای کلمات پر شورش در سطر سطر اشعار عارفانه او می توان دریافت. اما در عین حال از لحاظ صبر، مقاومت، شجاعت، شهامت، اراده، قدرت، کارآمدی،و… نه تنها فراتر از یک زن استثنایی، بلکه بسیار فراتراز یک انسان کمال یافته بود.
این چنین شناخت و برداشتی از او در زوایای ذهنم دارم، و این نیست مگر اثر عمیق و شگرفی که از خود برای همیشه به جا گذاشته.
با سلام
داشتم به این جمله فکر میکردم که ان لحظه برای ما الان است یعنی چه؟
یاد جمله ملک جان افتادم که فرمودن به اندازه ی موریانه ای نا داشته باشیم باید راه برویم یعنی کار معنوی کنیم
خدا از ما بنده هایش کارهای خارج از توان و طاقت فرسا نمیخواهد .همینکه از اول صبح روزمان را با یاد او شروع کنیم ومراقب خودمان باشیم که هر چه بر خودمان مبپسندیم برای دیگران هم بپسندیم و هر چه برای خودمان دوست نداریم برای دیگران هم دوست نداشته باشیم و سعی کنیم رضایت خدا را مد نظر بگیریم حتی یک کار بسیار کوچک مثل یک سلام گرم و صمیمی .این یعنی ان لحظه برای ما الان است. در طی روز بار ها و بارها میتوانیم بخاطر خدا از ان لحظه استفاده کنیم و شاهد لبخند خدا باشیم . هر کس به اندازه توانش و موقعیتی که در ان قرار میگیرد میتواند در برابر او نبست شود و بخاطر رضایت خدا قدم بردارد.من بعنوان یک خانم بعد از تعالیم ملک جان اعتماد به نفس پیدا کردم ، برای روحم و شانیتش احترام قائل میشوم و سعی میکنم شرافت روحم را در نظر بگیرم و خیلی به دنبال مسائل مادی که قبلا دوست داشتم نروم. در واقع یاد گرفتم و میگیرم که فقط بخودم فکر نکنم .و خیلی چیزهای خوب دیگری که مثل یک مادر مهربان بمن اموختن .خدا رو بسیار شکرگزارم
با تشکر فراوان از متیس عزیز.
باسلام و تشکر از متیس عزیز
رنج خود و راحت یاران طلب در عملکرد ظاهری و باطنی ملک جان نعمتی موج می زند که ای کاش بتوانیم ذره ای از این محبت و فداکاری را قدر بدانیم و در جهتی صحیح سپاس گزار او باشیم و با عشق به او از دست آوردش وعده ای که به ما عطا کرده درست استفاده کنیم
متن ویدیو:
در سال۱۲۲۶ ش(۱۸۴۸ م) شارلوت وودوُرد با دوختن دستکش در خانهاش، در شهر واترلو واقع در نیویورک درآمد مختصری به دست میآورد. مانند زنان همدورهاش این معلم سابق مدرسه، از حقوق اولیه شهروندی که مردان از آن بهرهمند بودند، محروم بود: مانند حق تحصیلات عالی، حق مالکیت و البته حق رأی دادن. در ماه جولای آن سال اعلامیهای در مورد جلسه زنان که در کلیسایی به فاصله چهل مایلی محل اقامتش تشکیل میشد، نظرش را جلب کرد. او که به دنبال موقعیتی بود تا زندگیاش را بهبود بخشد، در ۱۹ جولای برای شرکت در آن جلسه به شهر سنکا فالز رفت. شارلوت شاهد یکی از لحظههای حساس تاریخی بود که ذهنیتها تغییر میکنند و دیدگاهها دگرگون میشوند. درست چند هفته قبل از آن الیزابت کیتی استانتون و لیکریشیا موت برای صرف چای با یکدیگر ملاقات کردند تا اولین جلسه مربوط به حقوق اجتماعی، مدنی و مذهبی زنان را تشکیل دهند. جلسه تشکیل شده در سنکا فالز به یک جنبش مبدل شد که به سرعت همراهی افرادی مانند سوزان بی آنتونی را نیز به همراه داشت که ۵۰ سال آتی را صرف حمایت از حق رأی زنان کردند. سرانجام در سال ۱۲۹۹ ش (۱۹۲۰م) امریکا نوزدهمین متمم قانون اساسی مربوط به حق رأی زنان را تصویب کرد. شارلوت وودورد تنها بازمانده شرکت کننده در جلسه سنکا فالز بود که توانست این تغییربزرگ را مشاهده کند. تغییرات در نقاط دیگر جهان نیز آغاز شد.
در همان سال در آنسوی دنیا، در روستایی در ایران، دختر چهارده سالهای به نام ملکجان اولین علایم دردهای شدیدی را در چشمانش احساس کرد که به نابیناییاش منجر شد. او بعدها خردمندی در خور تحسین متفکری با تأثیر کلام شد که زندگی مردم روستایش را دگرگون کرد و همانند زنان سنکا فالز در دگرگون کردن ذهنیت آنان در مورد زنان و دختران نقشی کلیدی داشت.
در آن محیط مردسالار، دختران را به مدرسه نمیفرستادند و اغلب نصف پسران به آنها غذا داده میشد و فقط برای ازدواج و بچهداری تربیت میشدند. اما زندگی ملکجان کاملا متفاوت بود. او دختر عارفی برجسته بود و از آموزش مناسب برخوردار شد و چیزی ورای آن داشت: شخصیتی شاخص با اعتقاداتی تزلزل ناپذیر. براساس تعلیمات پدر و برادر زندگیاش را صرف خدمت به دیگران و تلاش برای تساوی حقوق زنان کرد. ملکجان معتقد بود که هر کس وظیفه دارد تواناییهایش را برای کمک به دیگران به کار ببرد و خود نیز چنین کرد. او نه تنها شیوههای جدید کشاورزی و نیروی برق را به روستایش آورد، همچنین فرهنگ و روش زندگی مردم روستاییان را دگرگون کرد.
با راهنماییهای خیرخواهانه و خردمندانه ملکجان، روستاییان به دختران و پسران به میزان مساوی غذا میدادند. دختران خود را به مدرسه فرستادند و زنان نقشی مساوی در اجتماع پیدا کردند. او نماد شرافت انسانی بود. او همیشه با دیگران با محبت و احترام رفتار میکرد. ملکجان همواره میگفت اگر ذهنیت یک فرد را تغییر دهید، رفتارش نیز به خودی خود تغییر خواهد کرد. روشنبینی و روش زندگی ملکجان از مرزهای جغرافیای فراتر رفت و بر رفتار و ذهنیت مردم سراسر جهان تأثیر گذاشت.
در سال ۱۳۷۴ شمسی( ۱۹۹۵م)، یعنی دو سال بعد از درگذشت ملکجان، هزاران نفر برای شرکت در چهارمین کنفرانس جهانی زنان در شهر پکن جمع شدند. در این کنفرانس هیلاری کلینتون اعلام کرد که همه باید یک بار و برای همیشه بدانند که حقوق بشر، حقوق زنان هم هست و حقوق زنان، حقوق بشر است. ۱۸۹ کشور این اعلامیه را تصویب کردند و امروز اغلب کشورها به نوعی قانون تساوی جنسیت را به رسمیت میشناسند. امروز، که بیش از ۲۰ سال از کنفرانس پکن و بیشتر از یک قرن و نیم از مجمع سنکا فالز میگذرد، تغییرات زیادی در این زمینه رخ داده است. دهنیتها در حال تغییر هستند. زنانی در دیوان عالی کشور اشتغال دارند، اما همانطور که قاضی سندارا دی اوکانر خاطر نشان میکرد، قوانین به تنهایی کافی نیستند. او میگفت این تغییر مستلزم تغییر ذهنیتها در خانه، خیابان و محیط کار است. ما شروع این تغییر را در میدان جنگ، در پارلمان و حتی در فضا مشاهده میکنیم. اما هنوز تغییرات بیشتری در گروه رهبران، دادگاهها و دره سیلیکون لازم است. تغییر ذهنیت درمورد اینکه زنان چه هستند و چه میتوانند بشوند، کار بزرگی است که پیش رو داریم. اما پیشرفت بیوقفه زنان در حرکت است. ایجاد موقعیتهای جدید، لحظات تازه برای تغییر و تحولات فرهنگی. در تاریخ لحظاتی هستند که میتوانیم با سرعت حرکت کنیم و حرکتمان رو به جلو و پیشرفت باشد.
آن لحظه برای ما همین الان است.
با سلام و تشکر به خاطر مقاله و ویدیو
این جمله حضرت شیخ هم مانند بقیه گفتارهای بزرگان اثری عمیق بر روح می گذارد:
…اگر ذهنیت یک فرد را تغییر دهید، رفتارش نیز به خودی خود تغییر خواهد کرد
با تشکر
با سلام به گردانندگان سایت و کاربران گرامی.
ممنون از کامنت همه عزیزان مخصوصا کاوه عزیز برای تایپ و به اشتراک گذاشتن متن ویدیو
باسلام و تشکر فراوان
الحرف لا یعبر عن نفسه فکیف یعبر عنی
کلمه خود را بیان نتواند کرد چگونه مرا بیان کند. (محمد بن عبدالجبار نفری.عارف قرن چهارم)
با دیدن این ویدیو یاد این سخن افتادم، چگونه کلمات ملک جان را بیان کنند؟
بیان نتوان کرد او را
و از اثرات موسیقی اینکه ، موسیقی یه در تعادل با تصاویر و دیالوگ ها در من هیجان و غوغا و شوری به پا کرد که در خود نگنجم
بسیار سپاسگزارم
باسلام ارادت خدمت گروه متیس عزیز
ملک جان باطنی بسیار بزرگ و روشن داشت. وتوانست اثرات خیلی عمیق ومانگاری برانسان بگذارد.
ئرزندگانی حضرت شیخ بیشترازهرصفتی ردپای عشق ومحبت به چشم میخوردباید عرض کنم ایشان همه فضیلت هارادارندودرتلاطم زندگی به آگاهی عمیق ازخودشان رسیده بودند بطوریکه ازلحظه لحظه عمرشان برای دفاع ازحقوق زنان استفاده کرده اندماهم باید منتظر این فرصت های ناب زندگی باشیم وازهر موقعیتی برای رشد روحی خود قدم برداریم وانشاالله بتوانیم درراستای فکری ایشان قدم برداریم.
یکی از راههای خدمت بخلق ،درراه وروش سلوک تنویر افکار تاریک است،
که استاد الهی بنام یک حقوقدان وبثمررساننده حق آزادی بیان درعمل به اثبات رساندند.
که حضرت شیخ جانی درأن عصروزمان تغییری اساسی در زندگی دختران آن زمان بوجود آوردند
ایشان به عمل ثابت نمودند،درجهان برای تمام اعصارو قرون
حقوق زنان حقوق بشر است.
عبادت بجز خدمت خلق نیست ،،،،،
با سلام و تشکر
حضرت شیخ دریای کرم و مهر و محبت بودند و هستند که مانند مادری مهربان دخترانشان را با تساوی حقوق با مردان حمایت
کرده اند
با سلام,در ادامۀ مطلب فوق
طی چند روز گذشته این گفتار ملک جان :اگر ذهنیت یک فرد تغییر کند, رفتارش نیز به خودی خود تغییر خواهد کرد؛ذهن مرا به خود خیلی مشغول کرده ,فکر می کنم این عبارت را میتوان در حوزه شناخت و مبارزه با نفس اماره تعمیم داد به این صورت که یکی از راههای کلیدی مبارزه بانفس ابتدا تغییر دادن ذهنیت خودمان است,یعنی ابتدا من باید حقیقتا و با صداقت بدون هیچ گونه توجیه باور کنم حسودم,بدجنسم ( از خوشحالی دیگران خوشحال نمی شوم ) , همیشه در باطن به خودم حق می دهم و کلا طلبکارم و… واز این رفتارهای خود واقعا ناراحت و شرمنده شوم , انوقت رفتارم به احتمال قوی خود به خود و به تدریج در جهت صیحیح تغییر خواهد کرد.
یعنی تا ابتدا در ذهنم حقیقتا اشکالات و اشتباهاتم را باور نکنم,امکان تغییر در رفتارم نخواهم داشت.
با سلام
کامنت دوستمون ام اف رو خوندم و بسیار بدلم نشست و یاد تجربه خودم افتادم روز قبل از شنیدن خبر موفقییت شخصی بسیار ابراز خوشحالی کردم و خدا رو شکر کردم.ولی متوجه شدم که درونم جور دیگریست .در خودم که تعمق کردم دیدم خیلی هم از این خبر حس خوبی ندارم .متوجه نفس حسادتم شدم که وارد شده بود و مشغول خرابکاری بود.بخدا پناه بردم و شروع به دعا و امواج مثبت بسویشان فرستادن شدم.نمیدونم این پروسه چقدر طول کشید وقتی بخودم امدم متوجه شدم که چقدر حالم بخاطر پیام نفس مطمئنه ام خوبه بسیار از اینکه خدا برایشان این اکازیون رو طراحی کرده عمیقا شاد بودم از خوشحالیم اشکی هم در چشمم حلقه زد.بطور اینویو فهمیدم که تغییر ذهنیت میتونه دنیای ما رو عوض کنه بشرطی که خودمون بخواهیم وقتی خودمون بخواهیم خدا وارد عمل میشه و همه چیز رو درست میکنه.باز هم ممنونم از استاد الهی و خواهرشون شیخ جانی با این پرورش فکری که در اختیار انسان ها قرار میدهند
با سلام
میخواهم تجربه ای که چند شب پیش داشتم مطرح کنم و از نظر دوستان استفاده کنم؛ البته تجربه بسیار ساده و پیش پا افتاده است:
مهمان داشتم , یکباره مهمانم(خانم ) اشاره کرد: وای این حشره چیه کف آشپزخانه ؟ نگاه کردم گفتم جیرجیرکه,گفتم بگیریمش , گفت وای نه من که بهش دست نمی زنم پسرارا صدا کنیم بیایند بگیرند, می خواستم پسرم را صدا کنم که یک دفعه با خودم گفتم گرفتن جیرجیرک مگر چیه که باید حتما یک مرد بیاید بگیرد خوب خودم میگیرم, به همین دلیل گفتم صداشون نکن من خودم الان با کلینکس می گیرم ومیندازمش تو حیاط و همین کار را کردم
ایا این کار نیز من می تواند عملی در جهت تغییر ذهنیتم در باره توانایی جنس زن باشد ؟
با سلام
امروزه دنیا اینطور ایجاب میکند مرد و زن با هم و به یک اندازه کار کنند. سابقا کار جنگ و تامین معاش مختص مردها بود و زنها به کار خانه و بچه داری می رسیدند .اثار الحق جلد دوم گفتار ۲۹۷
با عرض سلام و احترام خدمت متیس عزیز و گرامی و دوستان
مقاله ها و کامنت ها را خوانده بودم. به نظرم تقریبا مضمون، همان است که در مقاله دربارۀ کتاب «با شتاب به پیش» اشاره شده بود.
ابتدا برای خودم این سوال پیش آمد که واقعا به عنوان یک خانم با شتاب باید چه کاری بیشتر از اینکه در حال انجامش هستم انجام دهم!!؟ یا در این “لحظه” آیا کار و وظیفه ام را صحیح انجام میدهم؟ آیا به عنوان یک خانم باید بیشتر تلاش کنم؟ میدانید… یک بحث و گفتگوی دو جانبه است. از طرفی می گوئیم خانم ها باید در جامعه تلاش کنند و اگر تساوی نبوده و حقشان پایمال شده در آن جهت تلاش کنند. از طرفی هم می گوئیم که خانمها حق دارند خودشان باشند و روحیات زنانهشان را نگه دارند.
وقتی نگاه میکنم میبینم که به توفیق خودش دارم تلاشم را در زندگی انجام می دهم. نمیخواهم به جزء مطرح کنم ولی واقعبینی حکم میکند که چنین فکر کنم. نکته ای را در یک کامنتی از مقاله قبلی خواندم که به دلم نشست و با روحیات من همسو بود.(کامنت ۲۱ از ر.ا گرامی از مقاله دربارۀ کتاب «با شتاب به پیش») این نکته که به عنوان خانم، بتوانم خودم باشم.. با روحیات و علایق خودم در صلح باشم. این مطلب کاملا به دلم می نشیند. قرار نیست در این مبارزات روحیه زنانهام نابود شود.اگر روحیه زنانه لازم نبود خداوند همه را مرد خلق میکرد! بله امروزه ایجاب می کند که خانمها پابهپای آقایان کار و تلاش کنند ولی این مساله واقعا فشار مضاعفی هم برای ما هست.. در واقع داریم دوبعدی میشویم هم مرد میشویم و هم باید زن بمانیم… خب سخت است.
اگر این مقالات برای خانمهایی هست که در زندگی کار و کوشش نکرده اند، درس نخوانده اند، همیشه منتظر بوده اند یا منتظر نگه داشته شدهاند تا کسی بیاید کارشان را انجام دهد و خودشان قادر نیستند زندگی خودشان را اداره کنند خب.. این مقالات و مطالب کاملا به جاست و به نظرم تلنگری برایشان است و باید تغییری در خودشان ایجاد کنند. ولی من بیشتر از این که به توفیق خدا در حال انجامش هستم برای خودم کار دیگری نمیبینم. آیا اشتباه میبینم؟؟؟؟ البته روحیه خانم هیلاری کلینتون را هم ندارم و علاقه ای هم ندارم که بروم رئیس جمهور مملکتی بشوم.. حوصله اینکه بخواهم مدیر شرکت بزرگی بشوم را هم ندارم… نمی دانم این از تنبلی است یا خیر.. ولی همینقدر خودم را میشناسم که چنین روحیه جنگجویی ندارم.
این را فهمیده ام که ما با مساله درک، فهم و میدان ادراک طرف هستیم. با این مساله که خداوند آدم عاجز و مهمل را دوست ندارد، با اینکه در این دنیا باید تلاشمان را بکنیم مواجهیم و در راستای تحقق بخشیدن به این موارد وظیفه دارم تلاش کنم. اینها برایم قابل درک است. ولی روحیات و علایقم با آقایان متفاوت است.حالات،علایق و روحیات دیگری دارم که برایم لذتبخش تر هستند.
اگر جایی را اشتباه فهمیده ام یا باید کاری بیش از این که انجام میدهم، انجام دهم استدعا دارم بنده را آگاه بفرمائید.
با تشکر
سلام، با خواندن کامنتهای کاربران یاد این جمله از طب روح صفحۀ ۶۰ سطر ۶ افتادم:
….پرورش فکر، در بر دارندۀ ارادهای است که ما را به سوی عمل سوق میدهد.
با تشکر و سلام ،
هیچوقت براى تغییر دیر نیست ، و براى رسیدن به تعادل باید خیلى از عادتها را شکست . من سالهاست که
ازدواج کردم و از همان روز اول با چالشهاى بسیارى روبرو شدم و چون بسیار ملاحظه کار و فاقد اعتماد به نفس
هستم همه سرزنش ها و ووووووو را در قلبم نگه مى داشتم و بعد که با تعلیمات استاد آشنا شدم ، سعى میکردم
که انها را به دل نگیرم و باز هم حرفى نمى زدم و نشنیده مى گرفتم . امروز یک سناریو داشتم که مى خواهم بیان
کنم و تقاضا کنم که ایراد مرا بگیرید ،امروز موردی پیش آمد و از همسرم خواستم کاری را انجام ندهد، او در مقابل به من بیاحترامی کرد”
و من بدون اینکه کینه به دل بگیرم ، از خودم دفاع کردم و گفتم که حاضر نیستم توهین بشنوم و با تندى بر خورد
کردم . با خود گفتم هر چى جاى خودش و منهم حق دارم که به من احترام گذاشته بشه و با بى ادبى باید
مبارزه کنم . فکر مى کنم که مبارزه با حقوق زنان از همین خانه و خانواده شروع میشه و هر حرکت کوچکى هم
به حساب مى اید .
با سلام
خانم ام اف عزیز تجربه تان بسیار هم مفید و دلنشین بود .بنظر من باید از همین چیزاهای کوچک شروع کرد .گرفتن اون حشره جسارت میخواد و شما بخاطر درسی که گرفتید در اون لحظه تغییر ذهنیت دادید و این مهمه که هوشیار بودین .انشالا در صحنه های دیگر بهتر و راحتر عمل میکنید. مهم اینکه روش صحیح که یادمون باشه
با سلام خدمت تمام دوستان و متیس عزیز و توانا:
امروز که مجدا داشتم مطالب دوستان را می خواندم این فکر به ذهنم امد درست است که بین زن ومرد تفاوت فیزیکی و توانایی هایی در قدرت وطرز فکر و،،،،،،، وجود دارد ، که این تفاوت به خاطر خصوصیات خلقتی انها موجه است ، بخاطر تنازع بقا. و یکی از اصول خلقت تفاوت است.
ولی اینکه مردان برتر از زنان هستند این نشآت گرفته از اذهان عمومی و اجتماعی و،،،،،،، در طول اعصار (به خاطر قدرت بدنی مردان شاید می بود) وقبول کردن هر دو طرف انها بوده ،ولی چیزی مهمی که وجود دارد واستاد الهی فرموده انداین است که زن ومرد در به کمال رسیدن برابرندو هیچ تفاوتی بین انها وجود ندارد. ومی بینیم وقتی که صحبت از مبارزه با نفس می اید هر دو یک هدف دارند ولی نوع مبارزه هرکس با توجه به خصوصیات انها فرق می کند ،وبقیه زایده افکار و اهام عمومی است. که البته با این افکار پوسیده باید مبارزه کرد.
باسلام و تشکر فراوان از متیس ونظرات دوستان عزیز ،به نظرم ما خانم ها نباید در پی برابری با مردان باشیم زیرا درست ست ما هر دو از گونه انسان هستیم اما دارای دوجنس متفاوت هستیم ،هر جنسی باید به دنبال احقاف و به فعل در آوردن استعداد و توانایی های خودش باشد ،خیلی از توانایی های خانم ها به دلیل محدودیت های اجتماعی ، تربیت و فرهنگ غلط پنهان مانده است که باید درصدد کشف و احیای انهاباشیم
با سلام
دوست عزیز کامنت ۴۴،
من معنی و منظور از واژه “احقاف” در جمله شما را متوجه نشدم.ممنون میشوم معنی آن را در اینجا بفرمایید. ضمن اینکه ممکن است از این توانایی هایی که به دلیل محدودیت های اجتماعی، تربیت و فرهنگ غلط پنهان مانده که باید درصدد کشف و احیای آنها باشیم مثالی بزنید؟
متشکرم
از جمله حقوقی که ما توانایی داشتن آن را داریم ولی بیشتر اوقات آن را خیلی برای خودمان ( جنس زن ) لازم نمیدانیم ، تحصیلات عالیه داشتن و در پی آن داشتن شغل های اجتماعی تا بتوانیم هم برای خودمان مفید باشیم هم برای جامعه ، بیشتر ما با به دست آوردن اندکی فرصت سریع از زیر کار اجتماعی شانه خالی میکنیم به این دلیل که این وظیفه شوهر است ، کلا در فعالیت های اجتماعی خیلی شرکت نمی کنیم( چه انتفاعی چه غیر انتفاعی )
بیشتر خود را به کار های منزل و کارهای حاشیه ای ( مثل مهمونی رفتن و دادن و سلمونی رفتن و…) سرگرم میکنیم، مگر ضرورت ایجاب کند که به فعالیت های اجتماعی بیشتر بها دهیم .البته خدا را شکر در طی سالهای اخیر این مسئله دارد کم رنگ تر میشود و خوشبختانه خانم ها دارند بیشتر پی به توانایی های اجتماعی خود و موثر بودن در اجتماع پی میبرند .
سلام باتشکر از متیس ودوستان ومقاله بسیار ارزشمند،درکتاب ملک جان در مورد حقوق زنان به این نکته اشاره شده که حتی کار کوچک وشخصی میتونه در تاریخ به حساب بیاد کما اینکه قبلا خانمها برای امرار معاش رانندگی نمیکردند یا بهتر بگم مسافر کشی نمیکردند ولی در جامعه میبینیم دیگه اینم عار نیست یا کوچتر از این مورد در همین خانه وخانواده برنامه ریزی برای خانواده چه پسر ومرد خانه که هر یک به وظیفه خود در حد توان پا به پای خانم ویا دختر خانواده کمک وهمفکری کنند، به نظر بنده مشورت در اولویت قرار دارد وهمه یکدل ومتحدپیش بروند وتابه تحقق رسیدن این اهداف صرفنظراز فرهنگ غلط ومحدودیتهای اجتماعی همچنان راه درازی درپیش است
باعرض سلام سوالی دارم چگونه میتوان استعداهای پنهان دروجودمان راکشف کنیم ؟آیا باورداشتن خودکافیست ؟
با سلام
وقتی به پدرم تجلی شد ‘فرمود مقرر است ۱۱۴۵ مرد و ۵۰۰ زن نزد من بیایند و سر بسپرند، ولی فقط ۴۵ مرد و ۵ زن انطور که من میل دارم خواهند شد.
[ کسی گفت عده زنها کمتر بوده، فرمود ]: حالا بعکس شده ‘هم در ظاهر و هم در باطن عده خانمها بیشتر شده
اثار الحق جلد ۲ ص ۲۶۴٫
اگر ذهنیت فرد را تغییر دهید رفتارش خود به خود تغییر می کند .
گفتاری کلیدی است که در تمام زمینه های زندگی،کاربرد دارد، ولی در رابطه با این مقاله باید بطور جدی مورد توجه آقایان قرار گیرد ،ضمن اینکه خانمهای محترم هم بایستی به آن توجه کافی داشته باشندو از حقوق خود دفاع لازم را بنمایند.
پس از گذشتن سالها از موضوع برابری زن و مرد، علی رغم تغییرات بسیار زیادی که در این زمینه صورت گرفته ، ولی بنظر میرسد ، هنوز موضوع برای اقایان محل اشکال باشد. امیدوارم ابتدا خودم بعنوان یک مردیا بهتر بگویم موجود مذکر، بتوانم بهتر به این موضوع فکر کنم تا در آینده بتوانم تغییرات رفتاری لازم را در خودم ایجاد نمایم، زیرا همانطور که همه میدانیم، رکن زندگی اجتماعی رعات حقوق دیگران است. با تشکر از مقاله های همیشه خوب متیس.
سلام خدمت دست اندر کاران متیس،بسیار زیبا، واقعا،حضرت شیخ مظهر نور و ایمان وتمام زیبایی های معنوی بودند
با عرض سلام:
با خواندن مجدد این مقاله بعد از پنج سال و با نگاهی به بیبش از یک قرن پیش و با نگاهی به زندگی ملک جان متوجه می شویم همان طور که استاد الهی و اقای دکتر بهرام الهی وسایر بزرگان معنوی به ارزش و مقامی که برای زنان قائل بودند و هستند ، جایگاه زنان از کجا به کجا کشیده می شود.
ما درمقام یک زن که تربیت فرزندان و همراهی همسران را بعهده داریم چطور می توانیم ابتدا با تغییر نگاه دید درست خود با تعلیمات اخلاقی الهی درست و سپس اثر ان را در خانواده و اجتماع ایفا کنیم.
و با الگویی از زندگی حضرت شیخ این تغییر را به وجود بیاوریم. کما اینکه با نظری از یکتا این به تحقق (انشالله) بیانجامد.