گفتارهایی از استاد الهی

15 سپتامبر, 2012
 
خرد به انسان می‌آموزد مقدرات را بپذیرد. اما، استاد الهی می‌افزاید انسان نباید بدون تلاش تسلیم مقدرات بشود، بلکه باید سعی کند در هر اتفاقی جنبه معنوی آن را مشاهده کند. در این صورت است که وارد فرایند پیشرفت معنوی می‌شود.

گفتار ۴۱۶

دنیا همه‌اش مکررات است زیرا هر خاطره‌ای، از بدی یا خوبی، بالاخره می‌گذرد و فراموش می‌شود. وظیفه انسانیتی در ما هست که باید انجام بدهیم، یعنی نسبت به همنوع خود مهربان باشیم و خدمت بکنیم و گذشت داشته باشیم، زیرا انتقام هیچ‌وقت لذت ندارد بلکه پشیمانی می‌دهد، در صورتی که گذشت همیشه لذت دارد.

راز موفقیت اشخاص بزرگ در اینست که ناملایمات را ندیده می‌گیرند، زیرا چنین شخصی هر شکستی برایش پیش بیاید، ندیده می‌گیرد و همین‌طور تدریجا‌ً بر اراده و قدرت روحی‌اش اضافه می‌شود تا بالاخره مرد نابغه‌ای بشود. چون در زندگانی هر ذی روحی غیر ممکن است که در عالم خودش ناملایمات برایش پیش نیاید، پس کاری بکند که ناملایمات را اسیر خود بکند نه این که او اسیر ناملایمات بشود….

گفتار ۳۳۸

چشم دل باز کن که جان بینی       آنچه نادیدنی است آن بینی

یعنی آن چشم حقیقت بین را باز کن و در هر امری چه دنیوی و چه اخروی حقیقت آنرا ببین. چه کسی نمی‌داند که زندگی ناملایمات و فراز و نشیب ندارد و یا بعد از جوانی و پیری مرگ نیست و غیره؟ پس وقتی انسان حقیقت را دید دیگر ناراحت نمی‌شود.

هر کسی، اقلا روزی یک بار با اشخاص دورو مواجه می‌شود، پس اگر پشت سر او غیبت کردند نباید ناراحت بشود. یا کسی رئیس اداره‌ای‌است، همه به او تملق می‌گویند، وقتی از کار افتاد دیگر کسی به او توجهی ندارد، نباید از این موضوعات ناراحت بشود…

گفتار ۲۴۵

برای تمام مردم نشیب و فراز هست، منتهی شدت و ضعف دارد. انسان باید سعی کند با دور کردن ناملایمات از خود، بر خودش مسلط شود، وقتی بر اوضاع درون خود مسلط شد، همه چیز برایش سهل می‌شود.

انسان نباید اختیارش را به دست مقدرات بدهد، بلکه مقدرات را می‌بایست تحت اختیار خود در آورد، یعنی به اندازه‌ای در مقابل خدا تسلیم شود و خود را از هر چیز که خلاف رضای اوست دور بدارد که مقدرات ناچیز شوند.


برگرفته از سایت e-OstadElahi.fr