اهمیت امروزی کتاب معرفت الروح (قسمت اول)
پروفسور جیمز موریس متخصص در فلسفهی اسلامی است و در دانشگاه بوستون تدریس میکند. او که شهرتی جهانی دارد تحقیقات ارزندهای دربارهی متون متافیزیکی ابن عربی و ملا صدرا انجام داده است.
آخرین اثر منتشر شدهی او ترجمهی کتاب معرفتالروح ( انتشارات سانی۱ ۲۰۰۶) تألیف استاد الهی به همراه مقدمه و یادداشتهایی بر کتاب میباشد.
در این مصاحبه که توسط سایت OstadElahi-INDEPTH منتشر شده است، پروفسور موریس به شرح دلایلی که او را به بررسی این اثر خاص رهنمون کرده، میپردازد. او بر اهمیت و جایگاه معرفتالروح در دنیای مدرن تأکید میکند و عللی که این کتاب را ورای یک کتاب صرفاً فلسفی فقهی قرار میدهد را توضیح میدهد و خوانندگان را به برقراری یک ارتباط اساسی بین عقاید استاد الهی و تجربیات معنوی شخصیشان تشویق میکند.
۱ – SUNY – The State University of New York
برگرفته از سایت e-OstadElahi.fr
با عرض سلام
مدتی بود که تنبلی و مشغله روزمره مرا از خواندن و تحقیق(به اندازه توان خویش)در مورد این کتاب ارزنده بازداشته بود
از متیس عزیز بسیار سپاسگزارم که این نکته مهم را به بنده یادآوری نمود
برگرفته از مقدمهی پروفسور جیمز موریس بر معرفتالروح
زمینههای تاریخی: مخاطبان، زبان و ساختار «معرفتالروح»
پیشفرض مهمی که به هنگام مطالعهی «معرفتالروح» باید در نظر گرفت عبارت از این نکتهی ساده است که استاد الهی تلویحاً انتظار دارد کلماتش، به آهستگی و با تأمل کامل، به دفعات خوانده و تکرار شود. مهمتر آنکه، انتظار دارد که خوانندگان ایدهآل مورد نظرش – که مدام یادآور میشود «باید عالِم و برخوردار از بصیرت معنوی باشند» – تفکر و تلاش و تجارب شخصی خود را در پرداختن به تک تک نکتههای ملخص و اساسی بحث دخالت دهند. تنها از طریق چنین مشارکتِ دقیق و فراگیری است که خوانندگانش خواهند توانست بین مفاهیم شخصی مؤلف و مجموع تجربیات معنوی خود، ارتباط اساسی و حیاتیِ لازم را برقرار کنند و به این ترتیب شروع کنند به درک و کاوش اشارات نهفته در تک تک نکتهها و ارتباط متقابل و حیاتی موجود میان هر یک از آنها با سایر مفاهیمی که در قسمتهای دیگر متن مطرح شده است.
اهمیت امروزی معرفتالروح
استاد الهی اشاره میکند به اینکه اگر پدیدههای گوناگون زندگانی روحانی خود را درست درک کنیم و قدر بدانیم، چه بسا تبدیل بشوند به پیامهای الهی تکمیلی، به چراغ راه، به درسهای گرانبها – نه «بتها»ی خیالی در مناظرات جدلی – در طول راههای متقاطعمان به سوی هدف مشترک کمال معنوی.
مرسی از زیرنویس فارسی حال توانستم بهتر گفته های ایشان را بفهمم
سال نو مبارک به همۀ دست اندر کاران متیس بلاگ
با خواندن کتاب ترجمه شده به انگلیسی خیلی از سوالات جواب داده شده که کمک بسیار بزرگی برای فهم بیشتر معرفت الروح است مخصوصا مقدمه آن. البته بخشی از آن در معرفت آنلاین آمده است
سلام
تعریفات دقیق و استفاده از کلمات حساب شده و با معنی پروفسور موریس مرا شگفت زده کرد. شاید برخی از نکاتی که ایشان به آن اشاره کردند را قبلا به آن رسیده بودیم اما طرز گویش ایشان این نکته را روشن میسازد که بر آثار استاد الهی باید با نگرشی علمی، دقیق و امروزی نگریست و استفاده از کلمات و تعبیرات مبهم فقهی و فلسفی نه تنها راه گشا نیست بلکه گرهی بر گره امروز ما میافزاید.استاد الهی شفاف و بیپیرایه آموزههایشان را به ما رسانیدهاند فقط تلاش و کوشش برای درک مطلب لازم است تا به معنی آنها پی برد. گرچه طرز نگارش آثار استاد بالاخص معرفت الروح نگارش در عمق است تا در سطح، با این وجود هدف استاد از استفاده از تعبیرات زیبا و گاه شاعرانه، زیبایی کلمات و موزون سخن گفت نیست، بلکه معنای عمیق و پر محتوای آن را در نظر داشتهاند. آموختن این مفاهیم صرفا با درس و مشق فلسفی و عرفان نظری حاصل نمیشود بلکه باید آنها را به عمل آورد و در عمل، اخلاق آن را در وجود خویش پرورش داد.
با سلام متاسفانه اینترنت در منطقه ما بسیار کند است و با فیلتر شکن باز کردن فایلهای تصویری تقریبا غیر ممکنست ،به همین علت بنده نتوانستم مطلب ارائه شده در این ویدیو را ببینم اگر امکانش باشد که خود متن مطلب فارسی ارائه شده را نیز به نوعی درج فرمایید یا امکان دانلود فایل ویدئویی را فراهم نمایید بسیار متشکر میشوم با تشکر از زحماتی که میکشید انشاالله سال نو هم بر شما و همکاران عزیزتان خیر ومبارک باشد.
سلام و با تشکر من هم همین مشکل را دارم. اگر متون این سخنرانی ها را بتوان مطالعه کرد سپاسگزار حواهم بود
سلام؛
نکته ای که به ذهن من میرسه اینه که پرداختن به معنویت نه یک برنامه چند روزه و چند ماهه است بلکه تلاشی مستمر و دقتی مو شکافانه میخواهد که به نوعی تمامی عمر یک فرد را در پی کسب فضیلتی الهی یا کشف حقیقتی معنوی میطلبد و گاهی برای از بین بردن یک صفت نامطلوب. بنابراین برای استفاده کامل و بهینه از یک اثر معنوی مانند معرفت الروح نیز دقتی موشکافانه و عمیق لازمه پرداختن به آن میباشد. خود من برای اولین باری که این کتاب را مطالعه میکردم مثل دانش آموزی که در مسابقه تند خوانی شرکت کرده باشد سعی در تمام کردن صفحات کتاب را داشتم غافل از اینکه عجله ای در کار نیست. بعدها دقت بیشتری به خرج دادم که هم باعث لذت بیشترم شد و هم آموزه های بیشتری را کسب کردم. بنابراین بنده پیشنهاد میکنم که در لغات و جمله های این کتاب ارزشمند لحظه ای بیشتر دقت کنید و به تعمق و تفکر بیشتر بپردازید و یا سعی به یافتن ما به ازاء آن در دیگر آثار استاد الهی کنید. نتیجه شگفت انگیز خواهد بود.
مرسی از دوست عزیز ۲۰۱۰ به خاطر معرفی سایت marefatonline..ای کاش زودتر می دانستیم..از قافله عقب ماندیم.. (: در هر حال متشکر و ممنون
سلام به همگی و سال نوتون مبارک
کلی دلتنگی داشتم تا اینکه دوباره متیس به حرکت در اومد. اگه وقت کردین معرفت آنلاین را هم ببینید.
http://www.marefatonline.com
kheli mamnoon aze Metisblog va tossieh nazar dahande 8
bessiar moteshaquerim
با تشکر فراوان از ترجمه سخنرانی دکتر جیمز موریس درباره معرفت الروح .
متاسفانه درک کتاب معرفت الروح برای من مشکل است.
گذاشتن این ویدئو یک کار عالی و سطح بالا در این سایت است. هر چه دربارۀ معرفت الروح بحث شود، کم است. امیدواریم که سایر اساتید هم دربارۀ این کتاب صحبت کنند بخصوص پروفسور الهی.
در مورد کامنت ۶ که نتوانسته بودند فایل را باز کنند، من متن مصاحبه را یادداشت کردم و برای اینکه طولانی نشود دو سوال مطرح شده را در دو کامنت پشت سر هم میفرستم، امیدوارم مورد استفاده واقع شود.
چطور تصمیم به ترجمۀ این کتاب گرفتید؟
این موضوع دو جنبه دارد:
من هر دو جنبه را توضیح خواهم داد زیرا برای فهمیدن این کتاب ضروری هستند.
واضحترین جنبه این بود که چند سال پس از سده استاد الهی، مؤلف کتاب، که در سال ۱۹۹۵ برگزار شد
فکر میکنم در سال ۱۹۹۷ از من خواسته شد که کتاب را ترجمه کنم و من دو تابستان را به ترجمۀ آن اختصاص دادم. آنزمان در پاریس بودم و تمام توجهم را بر ترجمۀ آن متمرکز کردم.
ترجمۀ کتاب در واقع خیلی وقت پیش انجام شد ولی مدتی طول کشید تا ناشر مناسب را انتخاب کنیم و الان کتاب توسط سانی پرس در نیویورک منتشر شده است.
در طول این مدت مقدمۀ کتاب را نوشتم که برای ترجمه این نوع کتاب کاری چالش برانگیز بود. چون فقط مسئله ترجمه کتاب نیست، نحوه نگارش آن باید معانی آن را به مخاطبان امروزی که غیر از مخاطبان دورهای که کتاب تألیف شد، هستند منتقل کند.
جنبۀ دیگر این بود که من این کتاب را بیست سال قبل از آن یعنی در سال ۱۹۷۶ یا ۱۹۷۷ در یکی از کتابفروشی های روبروی دانشگاه تهران خریده بودم.
در آنزمان مشغول تحصیلات دوره دکترا بودم و تحقیقاتم در مورد ملا صدرا بود که آخرین فیلسوف اسلامی ایران بشمار میآید.
پایاننامه ام هم بر مبنای یکی از کتابهای ملاصدرا بود که از مفاهیم آن در سبک ارائۀ مباحث معرفت الروح استفاده شده است.
جالب اینست که اگر کتاب را در آن زمان ترجمه کرده بودم آن را فقط یک کتاب فلسفی محسوب میکردم.
ولی در این بیست سال مدت مدیدی را صرف مطالعه، آموزش و ترجمۀ تألیفات دیگر استاد الهی
،مخصوصا آموزشهای شفاهی او نمودم که در دو مجلد فارسی به نام آثارالحق گرد آوری شده اند،
و همچنین یک نویسنده عارف بزرگ دیگر به نام ابن عربی که فیلسوف ومتأله بود با طرز فکری مشابه آنچه در اشعار رومی میبینیم.
مطالعۀ سایر آثار استاد الهی و همچنین مطالعات وسیع در زمینۀ معنویت اسلامی برای فهم زمینه و اهداف نگارش معرفت الروح بسیار ضروری بودند، چنانچه بعد از بیست سال گویی کتاب دیگری را ترجمه میکردم.
این را فقط برای پاسخ به سؤال شما نمیگویم بلکه تأکیدم روی این مطلب است که این کتابی است که مفاهیم آن تا حد زیادی برای مخاطبان مختلف آن به صورت متفاوتی نمودار می شود.
به حدی که هر خواننده ارتباطی منسجم با تجربیات شخصی معنوی خودش یا اطرافیانش برقرار میکند
و این نکته کتاب را ورای یک کتاب صرفاً فلسفی یا فقهی فلسفی قرار میدهد.
در واقع برای فهم معنی آن، ایجاد ارتباطی درونی بین تجربۀ شخصی و مفاهیم کتاب ضروریست.
چیزی که استاد الهی آنرا تحقیق مینامد یا اشخاصی که محقق هستند: یعنی کسانی که بر واقعیت تکیه می کنند. یا می توان آنرا اینگونه ترجمه کرد: کسانی که فلسفه را از زاویهای واقعی در نظر میگیرند.
او در این سبک سنتی نویسندگی یک استاد واقعی محسوب میشود.
دومین سوال مصاحبه: با توجه به اشکال گوناگون و آموزشهای مختلف امروزی دربارۀ روح و متافیزیک جایگاه معرفت الروح را در کجای این طیف میبینید؟
فقط میخواستم یاد آوری کنم که در حال حاضر ما به نوع دیگری از کتابها دربارۀ معنویت دسترسی داریم که در گذشته افراد میتوانستند به صورتی انفرادی یا بین دوستانشان در یک جمع بسته به آن دسترسی یابند
و کتابهایی در ارتباط با توصیف پدیدههای تجربیات معنوی مردم که بخصوص شامل روح و سرنوشت روح و شاید بقای آن ، تصمیمات، انتخابات و فرایند آموزش آن در مکانی است که استاد آن را برزخ مینامد.
به طور کلی در سنن تمام ادیان دنیا این موضوع بین مرشد و مرید یا بین مربی و شاگردانش در ارتباط با خوابهایشان یا تجربیاتشان مطرح میشد
ولی امروزه میتوانید به هر کتابفروشی سر بزنید و قفسههایی کامل در مورد دو چیز مختلف پیدا کنید:
از یکطرف، کتابهایی درباره تجربیات نزدیک به مرگ و تحقیقاتی که راجع به آن شده است.
دانشمندان متعددی تحقیقات تکنیکی مفصلی در این باره انجام دادهاند.
در واقع کنت رینگ و اکثریت کسانی که تحقیقات نزدیک به مرگ انجام دادهاند نهایتاً میگویند نمیتوانند فرق بین تجربیات نزدیک به مرگ و تجربیات کلیتر عوالم وسیعتر معنوی را تشخیص دهند.
پدیدههای دیگری هست که دربارۀ آنها مطالبی نگاشته شده که در گذشته وجود نداشت، مطالبی در مورد برگشت به زندگیهای گذشته از طریق هیپنوتیزم که اغلب آنها توسط روانشناسانی آغاز شده که آن را برای حل مشکلات بیمارانشان به کار میبرند.
در این میان بسیاری از روانشناسان که کاملاً منکر خدا بودند و یا بعضی از آنها که اصلاً عقیده ای به عالم ماوراءالطبیعه نداشتند وقتی افراد را از طریق هیپنوتیزم به زندگیهای گذشته میبردند دائماً با افرادی روبرو میشدندکه راجع به تصمیمات و انتخاباتی که در زندگیهای گذشته شان انجام داده بودند صحبت میکردند.
افرادی که حتی از چنین بینش و دورنمایی از زندگی آگاه نبودند.
الان خودم را در موقعیتی یافتم بین یک دورۀ میانی بیست ساله، که برای اولین بار با کتاب معرفتالروح آشنا شدم و زمانی که ترجمه آن را آغاز کردم، کاملاً شیفتۀ سرشاری این مطالب جدید شدم زیرا کتاب مودی با عنوان زندگی پس از زندگی در واقع اولین کتاب درباره تجربیات نزدیک به مرگ بود که در حدود بیست و پنج الی سی سال پیش منتشر شد؛
ولی هماکنون همانطور که قبلاً گفتم بیش از صدها کتاب در باره این موضوع در دسترس هستند.
وقتی شباهت توضیحات تفصیلی استاد الهی و همچنین افلاطون در مورد فرایند معنوی که مطرح بوده است را با شرح تفصیلی پدیدهها و تجربیات شخصی که در این کتابها آمده بود دیدم حیرت زده شدم.
و بخصوص تأکید میکنم که اینها آثاری هستند که شامل افراد از هر خاستگاه، هر دین یا حتی افراد بدون دین میشود.
حد اقل کاری که این آثار و این تحقیقات جدید انجام دادهاند این است که سؤالاتی درباره سرنوشت و کمال انسان را امکان پذیر کردهاند و از احاطهی به نوعی خطرناک آنها در محدوده باریک این یا آن تعبیر فقهی رها ساختهاند
تعبیرات فقهی که بطور کلی میدانیم توسط فقهایی انجام میشود که خودشان در این زمینه تجربه کافی ندارند.
برای مثال ایده برزخ در دین کاتولیک وجود دارد و مردم هم به راحتی در مورد آن صحبت میکنند.
مثلا وقتی نتایج ایده برزخ را در اثر دانته به نام کمدی الهی میخوانید، با ایدههایی که در معرفت الروح پیدا میکنید، مشابه هستند
ولی خیلی فرق میکند که بگوییم بله چنین عالمی وجود دارد و ما احتیاج داریم تصفیه بشویم و این تصفیه بعد از این زندگی نیز ادامه خواهد داشت تا اینکه از این کلیات قدمی فراتر به سوی چیزهایی واقعی برداریم
که در این نوع جدید آثار که درباره این نوع تجربیات هستند می بینیم
و مطمئنا کمکی هستند برای اشخاص خجالتی یا کمی سرگردان یا نامطمئن درباره تجربیات معنوی که برایشان رخ داده است.
این تجربیات معنوی با یک بسته کامل از تعبیرات و توضیحات وارد نمی شوند، معمولا ناگهانی پیش میآیند یا در خواب یا در موقعیتی بحرانی یا نزدیک مرگ به صورت یک تجربه فیزیکی.
کتاب استاد الهی برجسته است زیرا قادر است آن خرده نورهای تجربیات معنوی انفرادی اشخاص را در دستگاه وسیعتری از عالم باز کند
با سلام به همه دوستان عزیز. انشاءالله که سال نو برهمگی مبارک باشد.
من هم تازه دیروز توانستم ویدئو را ببینم.از دوست گرامی “م” به خاطر نوشتن متن سوال ویدئو ممنونم.
سلام مرسی از گامنت م برای یاداشت ترجمه
کتاب معرفت الروح بسیار سنگین است، مخصوصا برای افرادی که تازه با دانشگاه استاد آشنا شده اند. من خودم از آثارالحق و دیگر کتب آقای دکتر مثل برزخ یک و دو یا راه کمال جایگاه های روح و … کمک می گیرم برای درک بیشتر معرفت الروح، توصیه می کنم شما هم با تعمق در درک آنها دقت کنید و این مطالب را در کنار هم قرار دهید، آنوقت مطالب معرفت الروح کمی بیشتر قابل درک می شود. واقعا مباحث خیلی سنگینی دارد و باید خودمان را غرق کنیم در دریا معنی کلمات، به نظرم باید فکر رااز هر قید و شرطی آزاد کرد ( مسائل دنیوی و ناملایمات و گرفتاریهای روزمره ) و کاملا تمرکز کرد روی مباحث تا درک صحیحی داشته باشیم.
با سلام از “م” گرامی و متیس عزیز برای زحمتی که کشیدند و اجازه استفاده را برای بنده هم فراهم کردند واقعا سپاسگزارم
با عرض سلام
دوست گرامی ع-علی در مورد کامنتتان این سوال برایم پیش آمد که آیا جناب پروفسور الهی کتابهایی بنام “برزخ یک و دو و جایگاه های روح “دارند؟
بسیار سپاسگزار می شوم بنده را راهنمایی فرمایید در صورت موجود بودن، از کجا می توانیم آنها را تهیه نماییم؟
با تشکر از ارائه این سمینار مفید ،متاسفانه هیچگاه این کتاب گرانبها را بطور جدی نخوانده ام همیشه برایم بسیار پیچیده و بسیار سنگین بوده است از طرفی پیش خودم می گفتم جناب پروفسور الهی تمامی این مفاهیم را در کتابهای مبانی ۱ و۲ و طب روح و راه کمال بسیار ساده تر در حد نیازم زحمت کشیده و کاملا باز کرده اند… و در مورد اخلاقیات و باز حتی خیلی از همین حقایق در موردبرزخ هم در کتابهای آثارالحق و برگزیده به زبانی بسیار ساده تر خود استاد برای شاگردان فرموده اند … البته وب سایت معرفت آنلاین با ترجمه لغات سخت این کتاب سترگ کمک شایانی است برای اشخاصی مثل من که زمینه فلسفی ندارند .
فکر میکنم این جمله از مقدمه پروفسور جیمز موریس که در کامنت ۲ آمده است کاملا درست باشد :”…خوانندگان ایدهآل مورد نظرش – که مدام یادآور میشود «باید عالِم و برخوردار از بصیرت معنوی باشند»” .فکر میکنم اگر شخصی عالم و با بصیرت معنوی این کتاب را مورد تفحص قرار دهد و سمینارهایی از مطالب آن ایجاد بنمایند بسیار بسیار برای اشخاص عادی مفیدتر خواهند بود .
بنظرم یکی از مهمترین کارکردهای کتاب معرفت الروح اینست که نشان میدهد بسیار قبل از اینکه محققان با هیپنوتیزم و … وسایل علمی دیگر بتوانند مواردی را درباره زندگیهای متوالی و برزخ و … متوجه شوند در این کتاب بطور مبسوط کاملا توضیح داده شده است ،امروزه که دانش بشر در مورد ماوراالطبیعه در سطحی بسیار ابتداییست در آینده هر چه علم جلوتر برود حقانیت این مطالب که مدتها قبل از این کشفیات بیان شده است یکی پس از دیگری روشنتر خواهد شد..
با سلام آسمان عزیز برزخ ۱ و ۲ مباحث هفتم و هشتم از کتاب “معنویت یک علم است” و جایگاه های روح یکی از فصول کتاب راه کمال (صفحه ۶۵ الی ۹۶ ) می باشند که به طور بسیار کاملی در مورد مطالب مرتبط با این تاپیک در آنها صحبت شده است.
آسمان عزیز ببخشید آدرس کامل ندادم منظور کتاب معنویت یک علم است مبحث هفتم و هشتم و راه کمال مبحث ۹ صحفه ۶۵ ببعد. مرسی از یادآوریتان.
با سلام نیما و ع-علی عزیز از راهنمایی گرانقدرتان بسیار متشکرم.
در مورد کامنت آزاده ( کامنت ۱۱) پیشنهاد میکنم از متن آنلاین معرفت الروح استفاده کنید برای درک مفاهیم معرفت الروح بسیار موثر است.
با تشکر از م برای درج متن سخنرانی پرفسور جیمز موریس
اقای جیمز اشاره بچه نکته مهمی کرده اند( ایجاد ارتباط
درونی بین تجربه شخص و مفاهیم کتاب که ضروریست )
بلی ، مفاهیم کتاب برای ارشاد جامعه بشری حال و اینده
جامع و مانع است چرا چون اثبات صانع تعالی ، روح ، بقای
روح ، معاد در معاد و مبحث سیر تکامل برای رشد روح ملکوتی
و بقوام رساندن ان تا وصل به مبداء حقیقت واقعی ( کمال )
باثباب رسیده .
از کامنت شماره ۱۱ م گرامی سپاسگزارم سایت معرفت ان لاین بسیار بسیار برایم مفید بود.
salam va ba sepas .mabahes besyar jameu va arzandeh .
با سلام و و تشکر از این مقاله بسیار ارزنده و مانند بسیاری از دوستان تا به امروز به دلیل نفهمیدن درست مطالب این کتاب موفق به مطالعه درست و کاملش نشدم و از دیگر منابع استفاده کرده ام ولی با خواندن این مقاله انگیزه پیدا کردم تا شروع ه خواندن کتاب معرفت الروح کنم.با سپاس
کتاب معرفت الروح چنان پر بار و مطالبش مستند است که قادر است روح خفته ای مثل حقیر را بیدار و قدم به قدم او را تا مقصد نهائی رهنمون باشد .
اثبات خالق روح – تعریف و بقای روح معاد و نحوه سیر کمال
انسان را تشنه معنویت حقیقی مینماید تا انجا که میفرماید :
از عدم بوجود امدن و از وجود بکمال موجودیت رسیدن و یس از کمال موجودیت بواجب الوجود پیوستن نهایت در جه فیض فیاضیت
و کمال مطلوب جهت موجودات خواهد بود.
از د-پ عزیز برای این کامنت بسیار تاثیر گذارشان بر خودم ،متشکرم.
کتاب معرفت الروح پس از چندین سال مطالعه نکته ای بمن اموخت که تا چند روز قبل انرا درک نکرده بودم و ان معَاد
بود معنای لغوی معَاد میدانستم یعنی باز گشتگاه و باصطلاح شرع باز گشت بعالم اخرت است و اما بعمق مطلب پی نبرده بودم
اینک تا انجا که درک کرده ام باستحضار می رسانم –
بکجا باید برویم ـ عاقبت ما بکجا منتهی می شود-
اول – باید بدانیم از کجا امدیم از « مبداء »
دوم – فهمیدن چگونگی مبداءمنوط بشناسائی وجود خودمان است
سوم -ما بحکم اراده واجب الوجودی از کتم عدم بوجود امده ایم
چهارم- وظیفه : تا انجا که قوه درک وتوانائی جسمی داریم سعی برای طی مراحل سیر کمال نمائیم
پنجم – خواص تمام اثرات طبایع مخلوقیت(از جماد تا انسان )
داشته باشیم یعنی کامل العیار گردیم چون اخرین نقطه
سیر تکامل هر خلقتی است
ششم – با چنین موقعیتی بحق و حقیقت خواهیم رسید
هفتم – کمال رادر وصال خداوند متعال دریافت نموده بمعَاد
ابدی مرجوع میگردیم.
با تشکر و سپاس از د-پ عزیز برای اینکه از کتاب معرفت الروح تحفهای گرانبها برای ما هم آوردند
با تشکر از مطالبی که برای ما ترجمه و تهیه نموده اید
وقتی این سایت و نظرات رو دیدم واقعا به شعف اومدم.
چون مدتی است از دیدگاه ها و تفکرات اطرافیانم رنج می بردم و می برم(که متاسفانه این افراد شامل دانشجویانی هم می شود که در همه جا جز روشنفکرترین افراد محسوب می شوند).حرفشان حرفی است که از جایی شنیده اند یا از کودکی در ذهنشان ریخته اند.
امیدوارم روز به روز به اینگونه سایت ها افزوده شوند.
با سلام و احترام
کتاب معرفت الروح کتابی بسیار سنگین و پرمحتوا هست که باید با تمام وجود ان را مطالعه کرد و برای هر کلمه و خط ساعت ها وقت گذاشت که بتوانی مطالب آن را درک کنی
یا تشکر از تمام زحمات شما برای ارائه سایت مفید و خوب متیس